Hlavní obsah

Berger bude Klokanům chybět až do září

Nemilá zpráva zasáhla fotbalisty Bohemians Praha 1905 před sobotním derby se Spartou. Trenér Koubek na měsíc přišel o Tomáše Bergra. Léčení svalového zranění bude trvat déle než měsíc, letní posila se k týmu připojí až v září.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tomáš Berger z Bohemians 1905 po neproměněné šanci.

Článek

Nešťastný začátek. Klokani v létě přišli o své jihoamerické opory Mosqueru s Acostou. A oba hráči, kteří je měli na krajích zálohy nahradit, vypadli hned v prvním ligovém duelu s Hradcem Králové. Siim Luts musel střídat již po první půli, Tomáš Berger odcházel ze hřiště po sedmdesáti minutách.

Estonský záložník se již připojil k týmu, Bergrovo zranění si vyžádá delší rekonvalescenci. „Odhad léčby stanovil lékař na šest týdnů, z toho dva jsou již de facto za námi," avizuje masér týmu Martin Vávra pro klubový web.

„Problém nastal již při generálce proti Pardubicím. Proti Hradci však ještě Tomáš nastoupil, ovšem během utkání si začal stěžovat na bolest. Následné vyšetření ukázalo, že se jedná o svalový problém. Po šestitýdenním klidu bude následovat kontrola u lékaře. Poté by mohl začít zlehka trénovat," očekává Vávra a dodává: „Když nebude ničím dalším limitován, měla by to být následně otázka několika dní."

Reklama