Hlavní obsah

Může za to Steaua? Konaté chce prchnout ze Sparty, nepřišel na trénink

Praha
Aktualizováno

Letenští Afričané zlobí. Útočník Fatai si vymohl přestup do Ruska a svérázným způsobem ho nyní následuje Tiémoko Konaté. Záložník z Pobřeží slonoviny se v pátek nedostavil na trénink a fotbalové Spartě oznámil, že chce také odejít. Přitom s ní má smlouvu ještě na dva roky. Ačkoliv byl na začátku sezóny nejlepším hráčem týmu, v nominaci na sobotní ligové derby v Ďolíčku s Bohemians chyběl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Tiémoko Konaté během utkání play off Evropské ligy s Krasnodarem.

Článek

Dost možná může za Konatého stávku rumunský vicemistr. Afričan v nedávném 3. předkole Ligy mistrů svými výkony zaujal šéfa Steauy Bukurešť Gigiho Becaliho, který za něj dokonce údajně poslal na Letnou konkrétní nabídku. Sparta ji odmítla, jenže příběh zřejmě neskončil.

„Konaté se nedostavil na Letnou k pátečnímu předzápasovému tréninku a vedení klubu oznámil, že ve Spartě již nechce dále pokračovat, i když má ještě dva roky platnou smlouvu. Vedení klubu zvažuje příslušné kroky, nicméně vzhledem k citlivosti tématu se k věci nebude dále vyjadřovat," uvedla Sparta na svém webu.

Šestadvacetiletý Konaté přišel do Sparty v září 2012 a přes juniorku se probojoval do hlavního týmu, kde byl často využíván jako žolík z lavičky, ale v posledním roce stále častěji nastupoval v základní sestavě. Dokonce si připsal i dva starty za národní tým Pobřeží slonoviny. V české nejvyšší soutěži má na kontě 60 startů a šest branek.

Reklama

Související témata: