Hlavní obsah

Liberec na výhru dál čeká. Přitom jsme ve Zlíně odehráli nejlepší zápas, tvrdí Trpišovský

Liberečtí fotbalisté dál čekají v nové sezóně na ligovou výhru. Ve 3. kole nejvyšší soutěže padli ve Zlíně 1:2, oba góly inkasovali po rohových kopech. „Z výsledku jsem hodně zklamaný, ale paradoxně jsme odehráli v novém ligovém ročníku asi nejlepší zápas. Bohužel jsme si ovšem nepohlídali dvě triviální situace," lituje trenér Severočechů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský

Článek

"V minulé sezóně jsme po rohu ani jednou gól nedostali, a tentokrát hned dvakrát. Přesto si troufám tvrdit, že jsme nebyli horším celkem. Zdálo se mi ovšem, že Zlíňané měli přece jen větší drajv. Hrají náročný a mimořádně disciplinovaný fotbal," oceňuje kouč Slovanu Jindřich Trpišovský výkon soupeře.

Jeho tým si v posledních deseti minutách ve snaze vyrovnat vynutil značný tlak, libereckou ofenzívu v závěru podpořil i brankář Dúbravka. „Bylo to hektické. Zlíňané nám vyhlavičkovali balón na brankové čáře, avšak z jejich rychlých brejků jsme naopak mohli inkasovat potřetí," uznal Trpišovský.

Zlínu na rozdíl od jeho mužstva vstup do sezóny vyšel stejně jako před rokem skvěle. „Sedm bodů ze tří utkání je parádních, avšak liga se teprve rozbíhá. Nesmíme propadat euforii," říkal hrdina zápasu Jakub Jugas.

Stoper domácích vstřelil vedoucí branku svého týmu a ve druhé půli navíc zaskočil za brankáře Dostála a hlavou zabránil gólu po Sýkorově střele. „Měl jsem štěstí, že mě trefil," usmíval se nejlepší hráč na hřišti.

Stejně jako v ligové premiéře s Příbramí skórovali za Zlín znovu střední obránci, vedle Jugase se opětovně trefil také Hájek. „Vyhlásili jsme mezi sebou soutěž. Když jsem dal gól já, on zase musel taky," vtipkoval Jugas. „Je úplně jedno, komu to tam spadne. Hlavně abychom dál vyhrávali," dodal už s vážnou tváří.

Trenér Zlína Bohumil Páník si liboval, že jeho celek zúročuje v mistrovských duelech nácvik standardních situací. „Na trénincích se jim hodně věnujeme a začíná se nám to vyplácet," potěšilo ho.

Triumfu nad Libercem si mimořádně považoval. „Vždyť je to náš zástupce v evropských pohárech. Má obrovskou kvalitu a silné hroty. Mám radost, že se nám povedlo Baroše s Komličenkem eliminovat," pochvaloval si Páník.

Reklama

Související témata: