Hlavní obsah

Střídající Havlík zajistil Slovácku remízu v Jablonci. Bod bereme, podotkl záložník

Jablonec

Třebaže fotbalový záložník Slovácka Marek Havlík zasáhl do ligového zápasu v Jablonci až v průběhu druhého poločasu, výrazně se zapsal do statistik. V roli střídajícího hráče zajistil přesnou střelou hostím slibné vedení 2:1 a zdálo se, že by si moravský tým mohl odvézt tři body. Zápas nakonec skončil remízou 2:2. „Bod ale bereme, vždyť domácí mohli rozhodnout z penalty, kterou nedali,“ konstatoval Havlík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu. Ilustrační snímek.

Článek

Když vstřelí hráč z postu náhradníka branku, zpravidla se hovoří o šťastném tahu trenéra. Slovácko má od léta nového kouče. Jak to vnímáte?

Byli jsme zvyklí na předešlého trenéra, ale už si zvykáme i na pana trenéra Levého. Myslím, že to bude fungovat. A jsem rád, že měl v Jablonci šťastnou ruku a že jsem jako střídající hráč dal gól (úsměv).

Další zásadní novinkou je už trvalá absence kanonýra Libora Doška.

Slovácko bez Doška je velká změna. Bereme to tak, že Došan tady není a musíme hrát bez něho. Je to asi jiný fotbal, než s ním, ale určitě se snažíme nové situaci přizpůsobit. Snažíme se dostávat do zakončení ve více hráčích a všichni chceme dát gól.

Slovácko jich na podzim zaznamenalo už šest, přesto jste získali jen dva body za remízy 2:2 s Duklou a v Jablonci. Souhrnné skóre 6:7 je po třech kolech docela netypické.

Mrzí nás, že jsme inkasovali během tří kol sedm branek. Dostáváme jich hodně a začalo to na Spartě prohrou 2:3 po dvou obdržených gólech v první desetiminutovce. I v Jablonci jsme rychle prohrávali a už to skoro vypadalo, že to dopadne jako na Letné. Naštěstí jsme zabrali a uhráli jsme remízu. Každopádně je jasné, že na defenzivě musíme zapracovat.

Reklama

Související témata: