Hlavní obsah

Jihlava - Slavia 1:1Sešívaní remizovali na Vysočině a čekají na první ligovou výhru v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Ikaunieks 1 : 0
51. Van Kessel 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté pražské Slavie remizovali v 3. kole první ligy v Jihlavě 1:1. Domácí poslal v sedmé minutě do vedení Lotyš Davis Ikaunieks, v 51. minutě srovnal Gino van Kessel. O deset minut později neproměnil penaltu hostující Jiří Bílek. Červenobílí tak stále čekají na první ligovou výhru v sezóně a v tabulce jsou s dvěma body desátí. Vysočina figuruje se stejným ziskem na třinácté příčce.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Michael Rabušic z Jihlavy (uprostřed) a Jiří Bílek (vlevo) s Michalem Frydrychem ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Před vyprodaným jihlavským stadionem vstoupili do utkání lépe domácí, kteří v sedmé minutě využili ztráty hostujícího Součka na polovině hřiště. Po Rabušicově centru z pravé strany se míč přes Batioju dostal na Ikauniekse, jenž propálil Pavlenku. Jihlavský útočník navázal na vedoucí gól z úvodního kola proti Plzni.

Slavia udělala před zápasem několik změn. Na stoperu nastoupil po delší době Frydrych, v záloze pak hrál defenzivně laděný Ngadeu. Červenobílí si dlouho nevěděli rady se zhuštěnou jihlavskou obranou a v první půli příliš šancí neměli.

Brzy po pauze ale Pražané srovnali. Zmrhalovu střelu ještě dokázal Hanuš v 51. minutě vyrazit, ale na Van Kesselovu dorážku už byl krátký. Domácí marně reklamovali ofsajd.

Bílek obrat nedokonal

Po hodině hry nařídil sudí Jílek přísnou penaltu za zákrok na Škodu, ale hostující kapitán Bílek skóre neotočil, protože jeho střelu z pokutového kopu k tyči vyrazil bývalý slávistický brankář Hanuš.

Čtvrt hodiny před koncem mohl Vysočinu svým druhým gólem v zápase poslat do vedení znovu Ikaunieks, ale v poslední chvíli mu míč na hranici malého vápna ukopl Bílek.

Hosté byli v závěru lepší, tlačili se za vítězným gólem, ale nedočkali se ho ani po střele Van Kessela, který trefil tyč. Pražané tak stejně jako minule se Zlínem remizovali, první kolo v Brně nehráli kvůli podmáčenému terénu.

3. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Slavia Praha 1:1 (1:0)
Branky: 7. Ikaunieks - 51. Van Kessel. Rozhodčí: Jílek - Dobrovolný, Kotalík. ŽK: Ngadeu (Slavia). Diváci: 4500.
Jihlava: Hanuš - Blaič, Krejčí, Rosa, Urdinov - Šulek (85. Štěpánek), Urblík - Batioja (82. Šamánek), Hronek, Ikaunieks - Rabušic (65. Dvořák). Trenér: Hipp.
Slavia: Pavlenka - Bořil, Bílek, Frydrych, Švento - Ngadeu (77. Barák), Souček - Van Kessel, Hušbauer, Zmrhal (83. Mešanovič) - Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: