Hlavní obsah

Shala odchází na hostování do Turecka, dres mění i na reprezentační scéně

Aktualizováno

Fotbalová Sparta potvrdila, že Herolind Shala odchází do turecké Kasimpasy na roční hostování s opcí, bude tak spoluhráčem českého reprezentanta Davida Pavelky. Shala zřejmě navíc chystá změnu i na reprezentační úrovni, kouč albánského národního mužstva Gianni Di Biasi oznámil, že s hráčem už nepočítá do svého kádru, protože se rozhodl nastupovat za Kosovo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Herolind Shala ještě v dresu Sparty.

Článek

To bylo teprve v dubnu uznáno za právoplatného člena UEFA, o týden později rozšířilo i řady FIFA. Od té doby stihl kosovský výběr odehrát jeden oficiální zápas s Faerskými ostrovy, který vyhrál 2:0. A s Kosovem se už počítá i pro kvalifikaci na mistrovství světa 2018, kde bude v první skupině soupeřem Chorvatska, Islandu, Ukrajiny, Turecka a Finska.

Čtyřiadvacetiletý Shala, který se narodil kosovským rodičům v Norsku, dosud reprezentoval Albánii, do jejíž nominace pro nedávné EURO se těsně nevešel.

Sám hráč však zatím potvrdil pouze změnu klubu. Jeho novým zaměstnavatelem bude turecká Kasimpasa, kam míří z Letné. Do Sparty přišel  v lednu minulého roku z norského Odds BK. Do sestavy se však neprosadil a uplynulou sezónu strávil na hostování v Liberci. V létě se pak nejprve krátce připravoval s A-mužstvem Pražanů, později se přesunul do juniorky a začal si hledat nové angažmá. To právě našel v turecké nejvyšší soutěži.

Reklama

Související témata: