Hlavní obsah

Jsme rádi i za devět bodů, kvitoval boleslavský kapitán Magera výhru v Teplicích

Josef PešoutSport.czPrávo

Teplický stadión je v tomto kalendářním roce zaslíbeným místem pro fotbalisty Mladé Boleslavi. Na závěr jarní sezóny na něm slavili triumf v domácí pohárové soutěži MOL Cupu po finálové výhře nad Jabloncem 2:0. A ve čtvrtém kole nového ligového ročníku vyhráli nad domácími Teplicemi 2:1. U obou světlých momentů týmu byl i kapitán Lukáš Magera, který v květnu jako první zvedl nad hlavu pohár a v pátek se svým gólem do teplické sítě výrazně zasloužil o tříbodový zisk.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Magera z Mladé Boleslavi.

Článek

Mladá Boleslav nastřádala po čtyřech kolech devět bodů a figuruje v popředí ligové tabulky. Je to příjemná statistika?

Škoda toho, že jsme před cestou do Teplic prohráli doma s Karvinou. Kdybychom v tom utkání uspěli, a pak i venku, mohli jsme být úplně nahoře. Ale třeba by nás případný úspěch proti Karviné naopak uspokojil a v Teplicích by to dopadlo jinak. Jsme rádi za současných devět bodů, a pokud zvládneme i příští zápas před reprezentační přestávkou s Hradcem Králové, může jich být dvanáct, což by bylo super.

Zmínil jste blížící se reprezentační pauzu. Kolik hráčů Mladé Boleslavi by se mohlo podle vás dostat do první nominace nového reprezentačního kouče a vašeho nedávného klubového trenéra Karla Jarolíma?

Podle novin má k tomu blízko asi útočník Honza Chramosta. Ale pozvánku do národního týmu bych přál každému hráči, nejen z Boleslavi. Vím, jaké to je zahrát si za reprezentaci a být v národním mužstvu. Je to čest pro každého fotbalistu.

Jak si zvykáte na nového boleslavského trenéra Leoše Kalvodu?

Jak se říká, nehrajeme jen pro sebe, ale i pro trenéry. Bohužel jsme novému kouči nedali vítězství hned při jeho premiéře, jak jsme chtěli, ale až v Teplicích. Zatím nebylo moc času, abychom zapracovali na všech nových věcech. Zaměřili jsme se na hru po lajnách, a abychom cpali míče do šestnáctky, kam si musím sbíhat i já a ne se tolik stahovat. V reprezentační pauze to budeme nacvičovat ještě víc.

Hodně jste si oddechl, že jste vstřelil v Teplicích svůj první gól v sezóně a navíc po dlouhé době ze hry?

Na útočníky jsou kladena očekávání, že budou dávat branky. Já jsem sice podhrotovým hráčem, ale mám ambice skórovat a připravovat gólové šance. To by měl být cíl každého fotbalisty s předpoklady pro útočnou hru, aby myslel na to, že chce dát gól nebo na něj přihrát.

Reklama

Související témata: