Hlavní obsah

Byla to jen otázka času, glosoval brankář Grigar konec série s čistým kontem

Teplice

Takřka tři stovky minut, přesně 282, vydržel fotbalový brankář Teplic Tomáš Grigar bez inkasovaného gólu v podzimní části první ligy. Po třech zápasech s vychytaným čistým kontem kapituloval až v duelu s Mladou Boleslaví. A to dvakrát, takže teplickému týmu nestačila jedna vstřelená branka v závěru ani na bod kvůli porážce 1:2.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický brankář Tomáš Grigar.

Článek

„Bylo jen otázkou času, kdy série z počátku ligy, skončí. Každému muselo být jasné, že to jednou přijde a že ten gól dostaneme. Spíš mě mrzí, že jsme neurvali aspoň remízu," rekapituloval Grigar první prohru Teplic.

„Už před první brankou tam byly z naší strany jednoduché chyby v rozehrávce. Z toho vyplynula i další šance Boleslavi, z níž vyústilo její vedení. Byli jsme trošku skleslí a chvíli trvalo, než jsme se otřepali. Měli jsme začít dřív centrovat míče do vápna," uvažoval brankář nad dalším vývojem zápasu. Tepličtí se v něm dostali k tlaku až v závěru. Grigara mrzela i neproměněná příležitost už v nastaveném čase druhé půle. „Je smutné, že jsme nevyrovnali. Míč šel kousek od brány," posteskl si gólman.

Jaký vliv může mít první porážka na mužstvo? „Věřím, že to s námi nezacloumá. Máme hodně zkušených hráčů a měli bychom to v klidu zvládnout. S tím, abychom se střelecky prosadili, musíme začít už na tréninku. Aby kluci dávali góly z každé pozice, a pak to postupem času přijde i v zápasech," dumal Grigar.

Hora neproměnil dvě šance

Záložník Jakub Hora litoval porážky s Boleslaví i z toho důvodu, že sám promarnil dvě šance. „Měl jsem tam dvě hlavičky v prvním poločase. Kdybych skóroval, asi by se zápas vyvíjel jinak. Škoda, že jsem je nedal. To musím proměňovat. V tom byl rozdíl mezi námi a soupeřem," kál se Hora.

Nad tím, že Teplice poprvé v lize inkasovaly, si hlavu nelámal. „Nemohli jsme čekat, že celou sezónu projedeme s čistým kontem, to není možné. A nemůžeme koukat, že jsme dostali dvě branky. Kdybychom vyhráli 3:2, tak jsme šťastní a nic neřešíme," tvrdil záložník.

Stejně jako Grigar nepovažuje Hora první nezdar za tragédii. „Boleslav má dobře poskládaný tým pro hru dopředu, jsou tam šikovní hráči a mužstvo se řadí do ligové špičky," poukázal Hora na kvalitu protivníka. „Kdybychom prohráli s někým ze spodku tabulky, kam jsme na jaře patřili i my, bylo by to daleko horší. Přesto si myslím, že jsme měli na to, abychom s Boleslaví bodovali. Nemusíme se stydět a nemůže nás to dostat do kolen. Spíš se chceme zaměřit na další zápas v Jihlavě," dodal teplický záložník.

Reklama

Související témata: