Hlavní obsah

Slovácko - Bohemians 1905 2:0Levý své Klokany nešetřil a má první výhru v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
67. Kerbr 1 : 0
89. Diviš 2 : 0
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka se pod vedením nového kouče Stanislava Levého dočkali prvního ligového vítězství v sezóně. Ve 4. kole na svém hřišti porazili 2:0 Bohemians, kde jejich trenér působil jako hráč. Při domácích v cestě za třemi body stálo i štěstí, neboť je v prvním poločase dvakrát zachránila tyčka. Pražané ve třetím ze čtyř utkání nevstřelili gól a s jedním bodem zůstali v tabulce předposlední.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Stanislav Levý.

Článek

Trenér Levý nechal jen na lavičce náhradníků novou posilu ze Sparty obránce Chvátala. Slovácko ve snaze získat první ligové vítězství se pokoušelo o útočnou hru, která ale vyústila jen v územní převahu. Většina akcí končila na nepřesnostech, nulový efekt měla i snaha o nakopávané míče.

Ani fotbalisté Bohemians kombinačně svého protivníka nepřevyšovali. Mnohem častěji ale zahrozili útoky po stranách a byli i nebezpečnější. Po čtvrt hodině hry aktivní středopolař "Klokanů" Luts vyhrál souboj s domácím obráncem Reinberkem a z jeho přihrávky Jindřišek trefil z vnější strany spojnici břevna a tyče.

Štěstí stálo při Slovácku také ve 41. minutě. Haškův centr od brankové čáry chtěl odkopnout domácí stoper Rada, který trefil špatně míč a od vlastní branky jej zachránila jen tyčka.

Po těchto slibných gólových šancích a neškodnosti Slovácka kouč Bohemians Koubek posílil do druhého poločasu ofenzivu zařazením útočníka Kuchty. Výsledkem ale byla jen mírná územní převaha, z níž hosté soupeře neohrozili.

Slovácko spoléhalo více na jednoduché protiútoky. V 67. minutě zadáci Bohemians ztratili po odkopnutí míče na chvíli pozornost. Civič po rychlém autovém vhazování našel volného Kerbra, který lobem přes brankáře Budínského vstřelil gól.

I když v závěru hosté zvýšili svou aktivitu, vyrovnat se jim nepodařilo. Nejblíže ke gólu měl devět minut před koncem Hašek, který z vyložené šance vysoko překopl branku. Naopak v poslední minutě se dostal do brejku střídající Zajíc. Jeho střelu Budínský jen vyrazil jen k Divišovi a ten míč pohotově vrátil do sítě.

Fotbalová ePojisteni.cz liga - 4. kolo:
1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 2:0 (0:0)
Branky: 67. Kerbr, 90. Diviš. Rozhodčí: Julínek - Myška, Pochylý. ŽK: Reinberk, Košút - Jirásek. Diváci: 3539.
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko (66. Chvátal) - Šumulikoski, Daníček - Diviš, Ťok (46. Havlík), Civič - Kerbr (88. Zajíc). Trenér: Levý.
Bohemians: Budinský - Dostál, Krch, Šmíd, Hašek - Jindřišek (80. Mikuš), Hubínek - Jeslínek (46. Kuchta), Jirásek, Luts - Čížek. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: