Hlavní obsah

Plzeň podle Pivarníka do konce srpna přivede posily. Je ale kde brát?

Plzeň

Plzeň klopýtá, po čtyřech kolech má na kontě sedm bodů. To je nejhorší bilance posledních let. Vrcholem je porážka 0:2 se Zlínem. Mementem pro Viktorii je ale především špatný herní projev, který ji provází od startu sezóny. Pokud se bleskově nezmátoří, bude mít problém.

Foto: fcviktoria.cz

Roman Pivarník

Článek

„Momentálně máme problémů víc. Je před námi osmý zápas, přitom sezóna začala před necelými čtyřmi týdny. Je to hodně náročné. Někdo řekne, že je to úvod, že hráči jsou plní sil. Jenže nám se šest kluků vrátilo z mistrovství Evropy v dezolátním stavu, neměli žádnou přípravu, šli na to z voleje," řekl trenér Roman Pivarník.

„Jenže jiná cesta nebyla. Věděli jsme, že nás budou čekat potíže. Ty zásadní máme v organizaci hry, v dostupování hráčů. Potýkáme se s tím dlouho. Jedna věc jsou návyky, které tam jsou, druhá pohodlnost. Největší problém je, že hrajeme bez defenzivních záložníků, kteří si nedrží pozice," dodal kouč.

Achillova pata Plzně: brejky soupeřů

Strašákem Plzně jsou brejky, z nichž je v této sezóně hodně zranitelná. Zlín z rychlých kontrů vstřelil oba góly, kromě toho šli jeho hráči ještě dvakrát sami na branku. „Tento styl je ve fotbale to nejjednodušší, co existuje. Bráníte v deseti, čekáte, až soupeř ztratí míč a pak se rozběhnete dopředu. Naše pozice je taková, že tomuto stylu čelíme často. O to víc musíme být zodpovědní," pronesl Pivarník.

Aby rozmělnil únavu do celého týmu, udělal oproti středečnímu úvodnímu duelu play off Ligy mistrů na půdě bulharského Razgradu (prohra 0:2) osm změn v základní sestavě. Jenže výsledkem bylo nejhorší vystoupení v sezóně. Zejména první poločas byl ze strany Plzně mdlý, bez agresivity, bez známek sebemenší kvality v ofenzivě.

„Byl bych rád, aby se hráči zdravě nasrali. A začali vystupovat jako tým, nikoli jako jednotlivci. Takové typy potřebujeme," prohlásil Pivarník s tím, že se poohlíží po posilách. „Nechceme se unáhlit, příchozí musejí sednout do toho, co chceme hrát. Do odvety s Razgradem to nestihneme, ovšem do konce srpna nějaký přestup určitě uděláme," uvedl Pivarník.

Otázkou však je, jestli je kde brát.

Reklama

Související témata: