Hlavní obsah

Pět střel na bránu, pět ligových gólů. A Pulkrab slaví jako Rooney

Praha

Králem letenského večera byl samozřejmě kapitán David Lafata, který svému Jablonci vstřelil dva góly. Ani sparťanský talent Matěj Pulkrab (19) se ovšem neztratil. Na hřiště přišel až do druhého poločasu, přesto se také jednou trefil. Fotbalisté Sparty porazili Jablonec 3:0 a po čtyřech ligových kolech vedou tabulku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Matěj Pulkrab po utkání s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

V dorostu trhal střelecké rekordy a na hostování v Liberci o sobě nechal rychle vědět i na ligové scéně. Teď má za sebou i vysněnou trefu v rudém dresu mateřského klubu.

„Nádherný pocit. V dorostu jsem vždycky říkal, že bych chtěl taky dát gól na Letné, abych Spartě pomohl k vítězství, a oslavit ho s fanoušky. Teď je to tady. Karavajev mě krásně našel a já balón hlavou lízl do brány," libuje si Matěj Pulkrab.

Tohoto útočníka byste si měli zapamatovat. Odehrál zatím osm ligových zápasů - a dal v nich už pět gólů.

„A to mi ještě jeden neuznali. Když se tak zamyslím, mám v lize pět střel na branku a pět gólů," culí se.

Oslavu okoukal od anglické hvězdy

Užil si i vytouženou oslavu, běžel k rohovému praporku, kde předvedl bujarou kreaci. „Okoukal jsem ji od Rooneyho... Ne že by to byl můj oblíbený hráč, ale jeho oslava mi připadala vtipná."

Odehraných minut na jeho kontě pomalu přibývá. „Netroufám si tvrdit, že se blížím do sestavy. Vždyť máme třeba Lafiho - a ten dal dva góly. Ale jsem útočník, takže vstřelené branky se mi počítají," cení si Pulkrab.

Může si teď pochvalovat, že v létě neodešel na další hostování. Na začátku sezóny nebyl ještě zcela fit, teď už může letenskou ofenzívu oživit víc. „Když se naskytla možnost zabojovat o místo ve Spartě, tak jsem neváhal. Pro mě je to úžasné," září útočník, jemuž spoluhráči v kabině ihned zvěstovali, že si otevřel v týmové pokladně účet.

„Matěj nám moc pomohl, jak pracoval. A ještě přidal gól," chválí mladíka trenér Zdeněk Ščasný.

Reklama