Hlavní obsah

Piták: Liberec musí, Slavia může

Jako správný kapitán zachránil Karel Piták pro Slavii všechny body v sobotním duelu s Příbramí, když jedenáct minut před koncem zápasu překonal jako jediný defenzivní blok hostujícího týmu. Jinak se ale Slavia trápila, na branku soupeře vystřelila jen jednou. "Všichni sem přijedou bránit, těžko se dostáváme do obrany," říká slávistický záložník v rozhovoru pro Právo.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Slavie Karel Piták (vlevo) a Dušan Švento na tréninku před zápasem s Monakem

Článek

Váš gól zachránil Slavii tři body, jak jste viděl celou situaci?Dostal jsem míč ve středu hřiště, poslal jsem ho doprava na Matěje Krajčíka, který ho dával po zemi před branku. Standa Vlček to ale netrefil. Dobíhali jsme tam s Mírou Holeňákem a mně se podařilo míč trefit na dlouhou nohu. To už ale nešlo nedat.

Slavia vystřelila mezi příbramské tyče jen jednou za celý zápas, to je trochu málo...To máte pravdu, ale šancí jsme měli dost. Několikrát to bylo vyloženě nalité na šestnáctce. Bohužel jsme netrefili branku. Smůla.

Čím to, že se herně tak trápíte, s Plzní to také nebyl líbivý fotbal?Všichni sem přijedou bránit, těžko se jim dostáváme do obrany. Oni na naši branku ale také mockrát nevystřelí. První poločasy nejsou nic moc, ve druhých se zlepšíme, ale nemáme takové štěstí v koncovce. Dneska jsme za ten jeden gól vyloženě rádi, protože přinesl tři body.

Přemýšlíte o titulu?Přemýšlíme... Není to jen o nás. Liberec by musel ztrácet. My se soustředíme na sebe. Do konce ligy je ještě daleko a stát se může ledacos. Určitě nic nevzdáváme. Určitě chceme skončit nejhůře druzí, protože to ve svých rukou máme.

V čem vidíte šanci na případné prvenství?Liberec je pod větším tlakem než Slavia. Oni musí, my můžeme. Z nervozity mohou ztrácet. My si ale nesmíme výpadky dovolit ani v boji o druhou příčku, protože se pořád pereme s Teplicemi.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice