Hlavní obsah

Pulkrab dal gól a hned dostal novou smlouvu

Praha
Aktualizováno

Odměna byla téměř blesková. Letenský odchovanec Matěj Pulkrab vstřelil v neděli večer hned při svojí ligové premiéře za první tým gól Jablonci - a fotbalová Sparta v pondělí v poledne oznámila, že s talentovaným devatenáctiletým útočníkem prodloužila smlouvu až do roku 2020.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Matěj Pulkrab během přípravného utkání s Českými Budějovicemi.

Článek
Fotogalerie

Statistiky bere hákem. Na jaře při hostování v Liberci odehrál 154 ligových minut a vstřelil 4 branky. A hned při svojí ligové premiéře za Spartu přidal další trefu.

Matěj Pulkrab tak drží pozoruhodnou bilanci osm zápasů, pět gólů. „A to mi ještě jeden neuznali. Když se tak zamyslím, mám v lize pět střel na branku a pět gólů," culí se.

Loni na podzim trhal střelecké rekordy ve starším dorostu. Zatímco tým kouče Holoubka suverénně dokráčel k titulu, Pulkrab v zimě odešel na hostování do Liberce. Původně na rok a půl, jenže v létě si ho Sparta rychle stáhla zpátky. Přestože jí Schick odešel do Itálie, stále živí naději, že si za kanonýra Lafatu vychová nástupce z vlastních zdrojů. Juliš se ukázal již v minulé sezóně, teď se k němu přidává Pulkrab.

„Teď jsem rád, že jsem nikam neodešel. Kdybych zůstával na lavičce a chodil hrát za juniorku, asi bych byl zklamaný. Ale když dostávám šance, tak je to úžasné," pochvaluje si.

Reklama

Související témata: