Hlavní obsah

Potvrzeno! Zeman a albánský reprezentant Kace posilují Plzeň

Plzeň
Aktualizováno

Fotbalová Viktoria Plzeň hlásí první dvě očekávané změny v kádru. Do Štruncových sadů přichází záložník Martin Zeman ze švýcarského Sionu a také albánský reprezentant Ergys Kace z PAOK Soluň. Třetím v řadě pak má být zlínský kapitán Tomáš Poznar. Vedení západočeského klubu potvrzuje, že někteří hráči odejdou, zatím však nechce komentovat zprávy, že jde o trojlístek Kolář, Rajtoral, Holenda.

Foto: fcviktoria.cz

Ergys Kace přichází do Plzně z PAOK Soluň na roční hostování s opcí.

Článek
Fotogalerie

Den po vyřazení v play off Ligy mistrů začala v Plzni očekávaná obměna kádru. „Čeká nás náročný podzim v lize i pohárové Evropě, proto jsme se rozhodli přivést posily," avizuje Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Na čtvrtečním tréninku se trenéru Romanu Pivarníkovi bude hlásit sedmadvacetiletý středopolař Martin Zeman, jenž přichází na přestup ze švýcarského Sionu a s Viktorií podepsal tříletou smlouvu. „Příchodem Martina posilujeme a zdvojujeme levou stranu hřiště, kde jsme měli k dispozici jen Jana Kovaříka. Prostředí ve Viktorii velmi dobře zná, nepotřebuje příliš času na rozkoukávání a má velkou chuť pracovat a ukázat, co v něm je," poukazuje Šádek.

Zeman v Plzni hostoval ze Sparty v sezóně 2012/13 a získal s ní mistrovský titul.

Albánce sledovali delší čas

Druhou plzeňskou posilou je albánský reprezentant Ergys Kace, jenž si zahrál i na červnovém EURO ve Francii a nyní přichází z řeckého PAOK Soluň na roční hostování s opcí. Kace na vlastní oči sledoval v Doosan Areně již úterní odvetu s Razgradem.

„Delší dobu jsme jej sledovali a jsme rádi, že jsme se nyní domluvili na jeho působení u nás. Slibujeme si od něj vyztužení záložní řady a zvýšení konkurence," říká generální manažer Viktorie s tím, že v jednání je ještě příchod jednoho ofenzivního hráče. „Vše oznámíme až ve chvíli, kdy bude jeho transfer dotažený," dodává.

Na mysli má útočníka Tomáše Poznara ze Zlína. Jeho agent Pavel Zíka pro Sport.cz potvrdil, že jednání mezi kluby pokračuje.

Šádek avizuje také odchody

Příchody nových hráčů do kabiny Viktorie znamenají, že dojde i k pohybu opačným směrem. „Úvod sezóny nebyl po herní stránce ideální. Po analýze jsme se rozhodli pro změny, které by dříve nebo později byly nevyhnutelné. Chceme být i nadále úspěšní a musíme tedy myslet i na budoucnost," vysvětluje Šádek.

„Společně s trenérem Pivarníkem jsme se nyní rozhodli učinit kroky, které by nám nejen krátkodobě, ale hlavně dlouhodobě měly pomoci. S prací trenéra jsme maximálně spokojeni a má ve všech krocích naši plnou důvěru," ujišťuje Šádek.

Jak již Sport.cz avizoval, na odchodu je trojlístek Kolář, Rajtoral, Holenda. Konkrétní jména hráčů, kteří Viktorii opustí, však zatím klubový šéf zveřejňovat nechce.

„Někteří mají chuť vyzkoušet si zahraniční angažmá, po vzájemné dohodě jim to umožníme a budeme v tomto směru nápomocni. Rozejdeme se určitě v dobrém, ale nejprve si vše vyřešíme interně, až poté potvrdíme oficiálně. Není to pro nás jednoduchá situace, prosíme tedy všechny fanoušky o chvilku strpení. Mediální spekulace nijak komentovat nebudeme."

V pátek se Viktoria v Monaku dozví jména soupeřů pro základní skupinu Evropské ligy, v neděli ji pak čeká ligový zápas se Slavií.

Reklama

Související témata: