Hlavní obsah

Sparta s bývalými baníkovci vyloupila Bazaly

Igor BruzlPrávo

Ostravské publikum na ně vytrvale pískalo, ale oni si z toho nic nedělali. Bývalé opory Baníku hrály prim v ligové dohrávce a pomohly Spartě dobýt Bazaly. Nejsnadnější roli měl přeškolený útočník Zdeněk Pospěch, který hněvu fanoušků ušel i přesto, že dal první gól. Jeho odchod do Prahy mu ostravské publikum nevyčítalo.

Článek

"Sice tam nějaký pískot byl, ale proběhlo to v klidu," viditelně si ulevil Pospěch a dodal: "Moc jsme potřebovali vyhrát. Je to veliké povzbuzení." Při gólové akci mu míč před prázdnou branku naservíroval Miroslav Matušovič. "To nešlo nedat," usmál se Pospěch.

To bek Tomáš Řepka si od diváků vyslechl své. Jemu a Matušovičovi patřila úvodní choreografie, kterou je fanoušci přirovnávali k chameleonům. "Já to skoro nepostřehl. Čekal jsem to horší, Matušovič mě docela strašil," tvrdil Řepka, který byl pilířem obrany hostů. Pražané domácí pustili do jediné šance. "Těšil jsem se na zápas, ale žádné prémie jsem nevypisoval. Nechtěl jsem kluky přehecovat," dodal Řepka.

Útočník Matušovič se fanouškům doslova pomstil. Právě vůči němu se nejčastěji stáčel hněv publika, ale hbitý forvard byl k neudržení a asistoval u obou gólů. "Je jedno, kdo dává góly i kdo na ně přihrává. Podstatné jsou body," vykládal Matušovič. Nejlepší hráč na hřišti necítil zadostiučinění. "Já to takhle neberu. Nevím, proč lidé na mě pořád pískají a bučí, já každému zvlášť vysvětlovat své důvody odchodu do Sparty nemůžu," dodal.

Čoupka nemine pokuta

Letenský tým uniká z pásma ohrožení, naopak předloňského mistra čeká boj o záchranu. Domácím uškodilo vyloučení Petra Čoupka. "Rozhodčí pískl faul na mně, Zábavník vzal míč a úmyslně hodil aut. Strčil jsem do něj, ale padat určitě nemusel. Uznávám, byla to z mé strany hloupost," kál se obránce, kterému v kabině ze spoluhráčů nikdo nic nevyčítal. "Pokuta ho ale nemine," soptil kouč Pavel Hapal.

V Ostravě si všichni uvědomili vážnost postavení v tabulce. "Tohle je nepříjemné, máme mínus sedm bodů a na jaře tři porážky. Ve čtvrtek dohráváme zápas s Mostem, což nebude snadné, ale my musíme vyhrát za každou cenu," dodal Hapal.

Reklama

Související témata: