Hlavní obsah

S body přišla i ztráta! Boleslav bude za zraněného Radu rychle hledat náhradu

Radost se smutkem se mísily v trenérovi Mladé Boleslavi Leoši Kalvodovi po ligovém utkání s Hradcem Králové. „Radost mám ze tří bodů a hráčům patří dík za to, jak utkání zvládli. S Hradcem to nikdo nebude mít lehké. Smutný jsem ze zranění Jakuba Rady. Odjel na odborné vyšetření, ale podle lékařů to bude zřejmě poškozený zkřížený kolenní vaz, což by bylo na dlouho. V pauze budeme zkoušet na tomto místě Jiřího Valentu a zároveň hledat hráče, kterého bychom mohli přivést,“ říkal s povzdechem kouč Středočechů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Leoš Kalvoda.

Článek

Rada zřejmě přijde i o reprezentační sraz zkraje září, kdy Česko hraje přípravu s Arménií a úvodní duel kvalifikace MS se Severním Irskem.

Magera to vzal na sebe a pečetil výhru

Klid do mladoboleslavských řad přinesla už v desáté minutě hlavička stopera Lukáše Hůlky. „Máme určené prostory při standardkách. Ten můj je na zadní tyči. Většinou přede mnou hlavičkuje Lukáš Magera, já jsem tam od toho, kdyby míč prošel. A dneska jsem byl na správném místě," liboval si mladý stoper.

Na trestné kopy mají v Boleslavi Jakuba Radu. A teď už i Lukáše Mageru. „Jenže ten nebyl na hřišti a vystřídal i Jirka Fleišman, který také kope standardky. Tenhle trestňák byl pro leváka, tak jsem si vzal míč. Hradečtí neměli dobře postavenou zeď, což se mi povedlo využít," říkal spokojeně mladoboleslavský kapitán Lukáš Magera.

Hradec litoval zahozených šancí

„Škoda neproměněných šancí, velké měli Plašil a zejména Pázler. Je sice příjemné, že se herně zlepšujeme, ale důležité jsou body. Ty jsme získali trochu se štěstím v minulém kole s Jihlavou, ale teď bohužel ne," řekl trenér Hradce Milan Frimmel. „Hradec hrál na mladoboleslavském trávníku třetí zápas. Je tady totiž v azylu, protože pod malšovickými „lízátky" se dělají povinné úpravy. „V Boleslavi je pěkný stadión, ale úplně doma tu nejsme," povzdechl si.

Velkou šanci Východočechů spálil už v první půli Adam Vlkanova. „Mrzí to moc, protože podle mne jsme nebyli horším mužstvem a co se týká šancí, možná jsme jich měli i víc. Zůstali jsme na šesti bodech, ale nezoufáme si. Není to špatný vstup do ligy. V Boleslavi se hraje dobře, chodí tu na nás víc diváků než na domácí, ale zpátky pod naše lízátka už samozřejmě těšíme," přiznal mladý královehradecký záložník.

Reklama

Související témata: