Hlavní obsah

Ljevakovič slavil s klaunským nosem. Měl jsem ho schovaný ve štulpnách, říkal

Parádní dělovkou z velké dálky dvanáct minut před koncem nasměroval kapitán teplických fotbalistů Admir Ljevakovič v Jihlavě svůj tým k druhému venkovnímu vítězství v novém ligovém ročníku (2:0).

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Teplický záložník Admir Ljevakovič (vlevo) slaví se spoluhráči Janem Krobem (uprostřed) a Petrem Kodešem gól proti Jihlavě.

Článek

„Snažím se pokaždé být na hranici šestnáctky připravený na odražený míč. Dočkal jsem se, střela mi vyšla skvěle," radoval se dvaatřicetiletý Bosňan, který povedenou trefu slavil s klaunským nosem. „Měl jsem ho schovaný ve štulpnách. Koupil jsem ho v nějaké akci pro nadaci, která pomáhá nemocným dětem," vysvětlil.

Tepličtí v nové sezóně vstřelili pouze čtyři góly, ale na kontě mají už osm bodů. Na cizích hřištích ještě neinkasovali. „Na defenzívě jsme v přípravě pořádně zapracovali. A snad budeme postupně střílet i víc branek," doufá Ljevakovič. Na Vysočině podle něj odvedli Severočeši výbornou práci. „Moc šancí jsme si nevytvořili, avšak to už druhý den nebude nikdo řešit. Důležité je, že jsme byli v koncovce nesmírně efektivní a rehabilitovali jsme se za domácí nezdar s Boleslaví," potěšilo Ljevakoviče.

Kouč Teplic Daniel Šmejkal ho pochválil. „Utkání už pomalu spělo k remíze, ale Admir to trefil krásně. Tři body jsou super. U soupeřů se nám zatím daří lépe než doma, což bude zřejmě tím, že jsme před našimi fandy hostili silná mužstva Sparty a Boleslavi," uvažoval.

Jihlavští na premiérové vítězství v nové sezóně dál čekají, z dosavadních tří domácích duelů vytěžili pouze jediný bod. „Jsme strašně smutní. Teplice jsme chtěli hrozně moc porazit, ale důležité střetnutí jsme bohužel nezvládli," posteskl si útočník Michael Rabušic. Štvaly ho inkasované góly. „Dopustili jsme se před nimi doslova dětských chyb," vadilo mu. „Přitom šlo o typicky remízový duel, který rozhodla Ljevakovičova povedená střela," mrzelo Rabušice.

Domníval se, že po herní stránce nebyli Jihlavští v zápase s Teplicemi ani o týden dřív s Hradcem Králové horší. „Jenže za to si nic nekoupíme, když body jsou fuč. Možná že je dobře, že nás teď čeká reprezentační pauza. Zapracujeme na tom, abychom situace před soupeřovou brankou řešili mnohem lépe, a musíme se příště v Karviné vyvarovat i individuálních chyb," plánoval.

Reklama