Hlavní obsah

Někdejší plzeňské opory Kolář s Rajtoralem přestupují do Turecka

Kádr fotbalistů Viktorie Plzeň opouští dvojice hráčů, která se úspěšně zapsala do novodobých dějin klubu. Jak záložník Daniel Kolář, tak i obránce František Rajtoral pomohli Západočechům dvakrát k postupu do základní skupiny Ligy mistrů, nyní však míří do turecké ligy, kde budou oblékat dres Gaziantepsporu. Informují o tom oficiální stránky Viktorie.

Foto: Milan Malíček, Právo

František Rajtoral v Lize mistrů naháněl i takového borce, jakým je Franck Ribéry z Bayernu. Teď třicetiletý bek Plzeň opouští.

Článek

Třicetiletý Rajtoral získal ve Štruncových sadech čtyři mistrovské tituly a dvakrát si zahrál Ligu mistrů, například proti Barceloně či Bayernu Mnichov. Stejné úspěchy slavil v červenomodrém dresu i Daniel Kolář, který byl ještě v létě členem reprezentačního týmu na EURO.

"Oba mají velký podíl na všech úspěších, patřili ke klíčovým a nejvýraznějším postavám mužstva, zapsali se do srdcí našich fanoušků. Za to všechno bych jim chtěl poděkovat," uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

V aktuální sezóně však nepanovala s jejich výkony spokojenost. Plzeň se rozhodla mužstvo obměnit a stálé opory musely uvolnit místo novým posilám Martinu Zemanovi a Ergysovi Kacemu. Oba by mohli zasáhnout už do nedělního duelu se Slavií.

"Nastal čas na změnu, rozhodli jsme se přebudovat kádr a hráči mají možná poslední možnost vyzkoušet si zahraniční angažmá. Domluvili jsme se tedy na ukončení spolupráce," dodal Šádek. V neděli čeká Rajtorala i Koláře zdravotní prohlídka, poté by se měli oficiálně upsat novému klubu. „Oběma přejeme, aby se jim v novém působišti dařilo. Přestup do zahraničí je pro každého fotbalistu novým impulsem," řekl generální manažer.

Reklama

Související témata: