Hlavní obsah

Liga začíná plnit resty, v Blšanech si na dohrávku posvítí

Fotbalová liga začne ve středu stahovat zápasové manko, které nabrala v úvodu jara kvůli nezpůsobilým terénům. Zápasy 17. kola se budou dohrávat na půdě posledních Blšan, kam míří rozjetá Mladá Boleslav, v Olomouci se pak představí Plzeň. Na čtvrtek je plánována dohrávka téhož kola mezi Ostravou a Mostem. Všechny zápasy mají jednotný výkop v 17:00.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

Olomouc z osmi posledních zápasů vyhrála pouze jediný a její pohárové ambice mizí v nedohlednu. Další případný neúspěch proti Plzni by ale Sigmu nebezpečně přiblížil týmům bojujícím o záchranu. V neděli Olomouc doma remizovala s Mostem, ale trenér Petr Uličný by byl rád, kdyby jeho svěřenci navázali na předešlý výkon.

"Musíme jen ještě přidat na důrazu v pokutovém území. Bude to důležité i z toho pohledu, že Plzeň má dobrou obrannou činnost," řekl Uličný. Sigmě schází dlouhodobě zranění Melinho, Rojka a Šalamoun. Do kádru se vrací po vyloučení gólman Lovásik, ale trenér nevylučuje opětovné nasazení Blahy, který chytal proti Mostu.

Plzeň poslední čtyři zápasy nevyhrála

Také Plzeň se v minulých kolech trápila. Západočeši jsou čtyři zápasy bez vítězství, z toho třikrát remizovali. Hlavně poslední domácí ztráta se Zlínem Viktoriány mrzí. "Bylo to nepříjemné zaváhání, proto teď musíme udělat maximum, abychom to nahradili nějakým ziskem venku," přál si kouč Zdeněk Michálek, který spoléhá i na uzdraveného útočníka Vágnera. Kvůli žlutým kartám nemůže hrát další útočník Kousal. Plzeň čeká na výhru venku už 21 utkání.

Do Blšan zavítá Mladá Boleslav a diváci se mohou těšit na zdejší poměry na neobvyklou podívanou pod umělým osvětlením. Blšany dokáží i proti těžkým soupeřům sehrát důstojnou partii, ale jejich slabinou je koncovka. V posledních šesti ligových zápasech vstřelili Severočeši pouze jedinou branku, aktuálně jejich střelci "mlčí" 282 minut, tedy téměř pět hodin hrací doby.

Mladá Boleslav neprohrála už šest utkání za sebou

"S Libercem jsem byl v neděli spokojen s druhou půlí, ale chybí mi větší hlad po gólech. Snad ho hráči ukážou ve středu," doufal trenér Michal Bílek. Starosti má se sestavou: žluté karty vyřadily kapitána Vorla a útočníka Zehera, disciplinární trest si ještě odpykává Šourek. Brunclík jako hostující hráč z Mladé Boleslavi nemůže hrát kvůli dohodě klubů. V Blšanech by hřiště mělo být připraveno.

Mladá Boleslav neprohrála už šest utkání za sebou, ale v Jablonci měla v neděli namále, bod zachraňoval až v poslední minutě bek Palát. Středočeši vědí, že je nic lehkého nečeká ani na hřišti posledního týmu tabulky. "Soupeř hraje o záchranu a to jsou vždy těžké zápasy. Navíc s Libercem hrály Blšany v závěru velmi dobře," upozornil kouč Dušan Uhrin, který varoval také před útočnou dvojicí Pešír - Polodna. Boleslavští budou kompletní.

Program dohrávek 17. kola:
Středa 22. března: 17:00 Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň (Kovařík - Pospíšil, Hojsík/Šedivý; na podzim 0:1), Blšany - Mladá Boleslav (Handlíř - Filgas, Kordula/Královec; 1:4).
Čtvrtek 23. března: 17:00 Ostrava - Most (Jílek - Chytil, Ondo/Jech; 0:4).

Reklama