Hlavní obsah

Dukla láká afrického Dina z Belgie

Praha

Česká fotbalová liga se může nejspíš těšit na urostlého útočníka kollerovského typu. Podle belgických médií se posilou pražské Dukly stane Benjamin Tetteh (19), 198 centimetrů vysoký hráč Standardu Lutych a reprezentant Ghany do 20 let. V Evropě je od loňského roku a v belgické lize si zatím připsal dva góly.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Na místo Jeana-Davida Beauguela (vlevo) se tlačí mladý Afričan...

Článek

Tým z Julisky uhrál v prvních pěti ligových kolech čtyři body, a tak nemá úplně klidnou reprezentační přestávku. „Herní projev Dukly není špatný, ale góly a tím i body nám chybí. Trápíme se v koncovce. Proto jednáme o posilách do ofenzívy," avizoval po porážce se Spartou trenér Jaroslav Šilhavý.

Podle belgických médií by posilou Dukly měl vysoký Tetteh, něco jako africký Dino Koller. „Jednání ještě neskončila, roční hostování je však na dobré cestě. Mohlo by jít o zajímavé oživení české ligy, na svoji výšku je Tetteh pružný a pohyblivý," avizuje manažer Pavel Zíka z agentury Global Sports, který spolu s německým společníkem hráče zastupuje.

Standard by měl mít i nadále na starosti výraznou část Afričanova platu a Dukla by mohla profitovat na počtu jeho startů.

Beauguel už druhou sezónu mlčí

Pokud jde o útočníky, kouče Šilhavého trápí především dlouhý střelecký půst Francouze Beauguela. V předminulé sezóně si jako nováček připsal osm gólů, od té doby se však už v lize netrefil ani jednou...

„Vím, že minulou sezónu, kdy jsem tady ještě nebyl, nehrál dobře. V přípravě se restartoval a vypadl nadějně. Jenže přišla liga - a zase nic," trápí Šilhavého.

Podle zákulisních informací by Tettehovi mohl uvolnit místo právě Beauguel, jehož by na hostování mohly získat Teplice.

Reklama

Související témata: