Hlavní obsah

Votroci se těší domů. Nastoupí Pod lízátky už proti Zlínu?

Fotbalisté Hradce Králové se těší domů, na svůj stadión Pod lízátky v Malšovicích. Sobotní duel s Příbramí by mohl být pro Votroky, jak se klubu přezdívá, posledním v mladoboleslavském azylu. Tam odehráli na podzim už tři zápasy, v nichž dvakrát byli vedeni jako domácí. S Jabloncem prohráli 1:2 a Jihlavu porazili 1:0. Ve třetím utkání proti Mladé Boleslavi byli úředně hosty a podlehli 0:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Královéhradečtí fotbalisté Tomáš Holeš (vlevo) a Petr Mareš se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

„Jsem optimista a věřím, že se Zlínem budeme hrát za čtrnáct dní už doma. Mnozí mě ale od toho zrazují a tvrdí, že domácí premiéra bude až v polovině října se Slavií. Východní tribuna je už hotová a odpovídá požadavkům licence. Dodělávají se VIP prostory a nějaké další věci kolem. Jasno by mělo být během týdne," říkal s nadějí v hlase generální ředitel klubu Richard Jukl.

Domů se těší i hráči. „V Boleslavi je hezký stadión, všechno je blízko, takže dobře slyšet jsou i fanoušci. Na naše zápasy jich přišlo i víc než na některé boleslavské. Zázemí je také perfektní. Necítíme se tu jako v azylu, ale doma jsme opravdu Pod lízátky," přiznal záložník Adam Vlkanova.

„Je pravda, že v Boleslavi máme, co potřebujeme, ale jsme zvyklí na naše prostředí v Malšovicích. Tady prostě doma nejsme. Věřím, že v Hradci se ještě zvedne i náš herní projev," konstatoval kouč Milan Frimmel.

A teď porazit Příbram

V Hradci je zatím s šestibodovým ziskem spokojenost, i když... „Bodů mohlo být i víc, ale pochopitelně i méně. Liga je na začátku, takže dělat nějaké závěry by bylo předčasné. Velmi důležitý bude sobotní zápas s Příbramí. Má nového trenéra, je bez bodu a vstřelené branky. Tím spíš musíme utkání zvládnout, abychom jí bodově odskočili," zdůraznil Jukl.

Uvedl také, že by v Hradci chtěli ještě přivítat nějaké posily především pro zkvalitnění kádru. Do Mladé Boleslavi odešel defenzívní hráč Petr Mareš, opačným směrem putoval stoper či krajní bek Roman Polom, ovšem ten jen na hostování do konce sezóny. V sestavě by se ale mohl objevit už v sobotu.

Nový stadión a italský investor

V Hradci se už víc než deset let mluví o výstavbě nového stadiónu. Měl by být klasický fotbalový, tedy bez atletické dráhy. K němu by pak přiléhalo obchodně-kulturní centrum. „Město, jako vlastník klubu, slíbilo, že výstavbu stadiónu podpoří i finančně. Na můj vkus jde všechno pomalu, ale to nijak nepostrčím. Dolaďuje se projekt pro územní řízení a poté budou následovat práce na podkladech k projektovému povolení. Všechno běží, ale netroufnu si říct, kdy bude nový stadión stát," nastínil situaci Jukl.

Hlavní investor stadiónu by měl být ze zahraničí. „Jednáme s italským investorem a vypadá to nadějně. Dvakrát se tu byli podívat. Vyžadují spoustu podkladů, například detailní tok peněz, ale také záměry klubu do budoucnosti. I v tomto případě musíme být trpěliví," pravil Jukl. Hradecký klub má v záloze ještě investora, kterým by měla být švýcarsko-německá firma. S tím ale zatím nedošlo ke konkrétním jednáním vzhledem k dobře rozběhnuté komunikaci s Italy.

Jak dopadne zápas šestého ligového kola mezi Hradcem Králové a Příbramí?
Vyhraje Hradec Králové
73,8 %
Utkání skončí remízou
13,8 %
Zvítězí Příbram
12,4 %
Celkem hlasovalo 950 čtenářů.

Reklama

Související témata: