Hlavní obsah

Jablonec přivedl kapitána slovenské jednadvacítky, do Zlína míří Traoré

Fotbalisté Jablonce získali před koncem letního přestupního období posilu do útoku. Na sever Čech zamířil kapitán slovenské jednadvacítky Adam Zrelák, který přestoupil ze Slovanu Bratislava a v novém působišti podepsal tříletou smlouvu. Informoval o tom server sport.sk a ČTK to potvrdil jablonecký mluvčí Štěpán Hanuš.

Foto: Profimedia.cz

Adam Zrelák v dresu slovenské reprezentace.

Článek

Zrelákovi měla ve Slovanu vypršet smlouva příští rok v červnu. "Adamovi jsem nabídl novou čtyřletou smlouvu, náš návrh však neakceptoval a rozhodl se pro jinou možnost. Přeji mu vše dobré v novém působišti," uvedl viceprezident Slovanu Ivan Kmotrík mladší.

"O Adama jsme usilovali už delší dobu. Sledovali jsme pečlivě jeho fotbalový růst a nyní přišla vhodná doba, kdy jsme mu nabídli finální nabídku na působení v našem klubu," řekl jablonecký výkonný ředitel Petr Flodrman.

Začátkem této sezóny Zrelák utrpěl zranění a momentálně nehraje. "Věříme, že nám brzy pomůže na trávníku. Slibujeme si od něho zvýšení konkurence v ofenzivě," dodal Flodrman.

Dvaadvacetiletý Zrelák přišel do Slovanu z Ružomberoku v zimní přestávce sezóny 2014/15. Za bratislavský tým odehrál 41 zápasů a vstřelil v nich 13 branek. Je kapitánem slovenské jednadvacítky, která suverénně vede svou skupinu evropské kvalifikace, a stihl si už připsat dva krátké starty za reprezentační A-tým. Předloni v květnu dal v přípravném utkání dvě branky české jednadvacítce.

Zlín posílí Traoré

Ofenzivní posilu hlásí i Zlín. Dres aktuálního lídra nejvyšší soutěže oblékne záložník Ibrahim Benjamin Traoré. Hráč z Pobřeží slonoviny s klubem podepsal tříletou smlouvu a ve středu se zapojí v novém působišti do přípravy. Zlínský klub to oznámil na svém webu.

Brzy osmadvacetiletý Traoré přišel do Táborska v roce 2014, předtím působil v libyjském celku Al Ahlí Benghází. V předchozích dvou sezónách v druhé lize nastoupil do 40 zápasů a vstřelil sedm gólů, ve čtyřech utkáních tohoto ročníku skóroval dvakrát.

Reklama

Související témata: