Hlavní obsah

Přestupy končí překvapením! Boleslav asi ulovila sparťana, pro kterého vedle Rosického nebude místo

Fotbalová Mladá Boleslav hodlá dnes představit ještě jednu posilu pro podzimní část ligové sezóny. Novým mužem v kádru by měl být zkušený Marek Matějovský, na kterého v posledních týdnech nezbývalo místo ve Spartě, která přivedla do zálohy mj. Tomáše Rosického.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský (vlevo) ze Sparty a teplický záložník Štěpán Vachoušek.

Článek

Termín pro přestupy v české lize končí právě dnes. Matějovský v Boleslavi fotbalově vyrůstal, po osmi letech v Readingu a Spartě se vrací. O jeho příchodu do středočeského celku se spekulovalo. Klub transkaci podle všeho stihl dotáhnout do konce, a to shodou okolností před vzájemným duelem se Spartou (v sobotu v 15:00).

Představení nové posily v Boleslavi se má uskutečnit dnes ve 12:30.

Čtyřiatřicetiletý Matějovský působil v Boleslavi od svých třinácti a pomohl jí k postupu do nejvyšší soutěže. Svými výkony v jejím dresu si řekl o první pozvánku do národního týmu a v roce 2008 i o přestup do anglického Readingu. Po dvou letech se pak vrátil do ligy a oblékl dres Sparty.

V poslední době však vypadl ze sestavy, navíc po příchodu Tomáše Rosického by byla jeho situace ještě složitější. Mladé Boleslavi by se mohl náramně hodit poté, co se jí zranil Jakub Rada.

Matějovský má v české lize odehráno 254 utkání, vstřelil v nich devět branek. Dalších 15 zápasů a jeden gól zaznamenal v národním dresu.

Reklama

Související témata: