Hlavní obsah

Baník tápe dál, Most z pásma sestupu uniká

OSTRAVA

Kdo by to čekal! Nováček z Mostu skvělou jarní sérií rychle uniká z pásma ohrožení, naopak předloňský mistr z Ostravy je v boji o udržení namočen až po uši. Baníku už nepomáhá nic. V dohrávaném duelu se Severočechy už kouč Pavel Hapal nasadil i zimní posilu Střihavku, seskládal vedle sebe nejofenzivnější možnou sestavu a stejně Ostravané potřetí v řadě nedali gól.

Článek

"S výsledkem spokojený nejsem. Chtěli jsme moc vyhrát, tak se o to musíme pokusit v Příbrami. Boj o záchranu je teď realita, stačí se podívat na bodový stav. Nemůžeme si už nic nalhávat," pokrčil rameny Hapal.

Převaha jeho týmu byla výrazná, ale ohrožení branky soupeře bezzubé.

Při premiéře se David Střihavka bil statečně s pozornou defenzívou Mostu, vytoužený gól však nedal. "Odvedli jsme maximální práci. Měli jsme několik šancí, jednu stoprocentní taky já, jenže se od nás odklonilo i štěstíčko," prohlásil Střihavka, který si boj o záchranu už připouští: "Jsem na to zvyklý z Blšan. S tlakem ze strany vedení i médií se musíme vyrovnat."

Asi největší možnost zápasu se naskytla ve 14. minutě hostujícímu Horstu Sieglovi, který z deseti metrů netrefil přesně. "Měl jsem to dát k tyči," posteskl si hostující kanonýr a alespoň si pochvaloval, jak mostecké mužstvo vybředlo z podzimní krize: "My jsme si řekli, že to na jaře zkusíme, hlavně jsme chtěli vítězit doma. Povedlo se pár zápasů a najednou to všechno jde snáz. Nacházeli jsme se v situaci, do jaké teď zabředl Baník. Jsou v křeči."

Jisté tak je, že Baník bude zřejmě o záchranu bojovat do posledního kola. "Situace není dobrá. Teď jsme alespoň měli šance, druhá věc je, že jsme je neproměnili," poznamenal smutně záložník Ostravy Petr Tomašák a dodal: "Uvědomujeme si, jak na tom jsme, ale nesmíme propadat panice. Je třeba jít od zápasu k zápasu a snažit se někde získat tři body. Kdybychom se tím hodně zabývali, mohlo by nás to svazovat ještě víc."

Reklama

Související témata: