Hlavní obsah

Sparta - Ml.Boleslav 2:2Rosický a Kadlec našli cestu domů, Středočeši jim ale návrat pokazili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Lafata 1 : 0
42. Mebrahtu 1 : 1
54. Šural 2 : 1
60. Chramosta 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Nejen Václav Kadlec, nakonec i Tomáš Rosický se na letenském trávníku objevil. Fotbalisté Mladé Boleslavi ovšem neměli pro jejich velký návrat do rudého dresu pochopení a v utkání 6. ligového kola na Spartě remizovali 2:2. Letenští tak propásli šanci dotáhnout se bodově na vedoucí Zlín a do vzájemného duelu v příštím kole půjdou z druhé příčky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický nastoupil na posledních 20 minut.

Článek
Fotogalerie

Václav Kadlec po zápase s Boleslaví.

Přesně jak se čekalo, Václav Kadlec v základní sestavě a Tomáš Rosický na lavičce. Mimořádné letenské odpoledne podtrhlo ještě loučení s Markem Matějovským, který jen dva dny před zápasem odešel na hostování právě do Mladé Boleslavi.

Otázka, kam s navrátilcem, byla zodpovězena hned na úvod, kdy se Kadlec postavil na levé křídlo, brzy se pak přesunul na pravé. Uvítán byl především Rosický, jehož obří portrét letenští kotelníci hned na úvod zápasu rozvinuli s dovětkem „Všechny cesty vedou domů"...

V tropické výhni se začalo hodně pozvolna. První oživení nastalo až ve 12. minutě, kdy právě V. Kadlec zdálky pálil do Divišovy náruče. Boleslav se vytasila s šancí mnohem větší. Mebrahtu si za půlící čárou snadno obhodil M. Kadlece a utíkal sám na brankáře, Koubek však klíčovým zákrokem potvrdil, že ne nadarmo před zápasem převzal cenu pro Hráče srpna.

Boleslav měla velké šance

Očekávaný tlak Sparty nepřicházel, Středočeši byli přímočařejší a po rohovém kopu měl další jejich šanci stoper Hůlka. Také kombinačně favorita přehrávali, takže již na konci první půlhodinky kouč Ščasný střídal a místo záložníka Čermáka poslal na hřiště útočníka Juliše.

A když nevíš, co si počít, kanonýr Lafata je vždy připraven. Byť tentokrát s velkou dávkou štěstí. Karavajevův přímý kop tečovali hned dva mladoboleslavští hráči, brankář Diviš vyrazil v nouzi míč jen před sebe a letenský kapitán ho pak hlavou už snadno poslal do sítě. Jenže Bolka byla v první půli lepší, svou kombinací dál hrozila a Mebrahtu ještě do přestávky z rychlé akce vyrovnal.

Koubek v brance kouzlil

Když nemá Sparta zraněného Dočkala, pomáhá si standardkami. V nástupu do druhé půle měl tutovku Mareček, jehož ránu Diviš parádně vytáhl na roh. Jeho rozehrání se chopil Karavajev a Šural přesnou hlavičkou strhl znovu vedení na stranu domácích. Jenže jen na sedm minut, než další hrubka obrany vyzvala Chramostu k druhému vyrovnání skóre.

V 72. minutě tak došlo na hlavní bod odpoledne, Rosický přišel na trávník zachraňovat tři body. Letenská obrana však byla děravá, a tak se Přikryl řítil sám na Koubka - brankář míč se štěstím zasedl, a tak exsparťan neuspěl.

6. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 2:2 (1:1)
Branky: 36. Lafata, 54. Šural - 42. Mebrahtu, 60. Chramosta. Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Hrabovský. ŽK: Vácha, Lafata - Fabián, Diviš. Diváci: 14 091.
Sparta: Koubek - Karavajev, Holek, M. Kadlec, Costa - Čermák (30. Juliš), Vácha (72. Rosický), Mareček - V. Kadlec, Lafata, Šural (77. Pulkrab). Trenér: Ščasný.
Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek, Da Silva, Hůlka, Fleišman - Přikryl, Kúdela, Mareš (89. Valenta), Fabián (84. Kalabiška) - Mebrahtu, Chramosta (86. Klobása). Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: