Hlavní obsah

Hradec - Příbram 2:0Příbram znovu nebodovala a nedala ani gól, Hradec slaví výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
57. Pázler 1 : 0
66. Pázler 2 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Příbrami zažívají nejhorší start v historii první ligy. V šestém kole prohráli s Hradcem Králové v Mladé Boleslavi 0:2 po dvou brankách Jana Pázlera a zůstávají bez bodu i vstřeleného gólu, což se ještě nikomu nestalo. Středočeši na branku čekají v nejvyšší soutěži celkem 667 minut, což je nejvíce v klubové historii.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Příbrami Petr Rada.

Článek

Příbram udělala přes reprezentační přestávku několik změn. Nasadila novou posilu do zálohy Borka, na beku začal hrát mladík Pecháček a především přešla na hru se dvěma útočníky. Ovšem požadované zlepšení to nepřineslo, když za celý zápas vystřelila jen jednou na branku.

Hradec byl od začátku výrazně aktivnějším týmem a vypracovával si více šancí. V první půli šlo však často spíše o náznaky, než o opravdové zakončení. Vždy domácích chybělo pár centimetrů.

V sestavě Hradce dostal kvůli zranění Vlkanovy po napadení na ulici šanci útočník Pázler, který po změně stran ukázal, proč byl v minulé sezoně nejlepším střelcem týmu v druhé lize. Příbram několik závaru ještě přežila, ovšem v 57. minutě už kapitulovala. Trubač zatáhl míč do vápna, sám svou šanci ještě nevyužil, ale míč se dostal k Pázlerovi a ten už Hrušku prostřelil.

Vzápětí hostující gólman zlikvidoval hlavičku Žondry, ale v 66. minutě přišla pojistka. Janoušek našel dlouhým centrem Pázlera, který si sice míč nezpracoval ideálně, ale ještě zabojoval a špičkou kopačky dokázal dostat míč do branky. Krátce na to musel Hruška předvést další skvělý zákrok proti ráně Trubače. Následně chytil i dvě velké šance Žondrovi.

Příbram už se na odpor nezmohla a znovu odešla z prázdnou. Překonala tak dosavadní nejhorší start do soutěže v podání Lázní Bohdaneč, které sice v šestém kole rovněž nebodovaly, ale aspoň daly první gól.

6. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - 1. FK Příbram 2:0 (0:0)
Branky: 57. a 66. Pázler. Rozhodčí: Marek - Nádvorník, Kubr. ŽK: Rezek, Laňka, Majtán, Krameš (všichni Příbram). Diváci: 1216.
Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra - Janoušek, Trubač (84. Zorvan) - Martan (82. M. Černý), Pázler (77. P. Černý), Malinský - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.
Příbram: Hruška - Divíšek (32. Ferrara), Tregler, Jiránek, Pecháček - Pilík (68. Mahmutovič, 80. Laňka), Rezek, Borek, Krameš - Peltier, Majtán. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: