Hlavní obsah

Myslel jsem, že už to nemůžu trefit, komentoval plzeňský objev Hromada výstavní gól v Liberci

Liberec

V sestavě mistrovské Plzně se bleskově zabydlel, dlouho nečekal ani na premiérový gól. Slovenský záložník Jakub Hromada v sedmém duelu za Viktorii položil parádní trefou základ k výhře na půdě Liberce (2:1). „Není důležité, kdo dá gól, hlavně, že vyhráváme. Nicméně, nebudu lhát, že mě branka nepotěšila," culil se 20letý Hromada po sobotním utkání u Nisy.

Foto: fcviktoria.cz

Jakub Hromada, záložník Plzně.

Článek

Jeho velká chvíle přišla v 21. minutě, kdy si na hranici velkého vápna zpracoval odražený míč a bombou prostřelil krajana Dúbravku v brance Slovanu. „Byl to určitě jeden z nejhezčích gólů v kariéře. Já jich moc nedávám, nejsem střelec. Minulou sezónu jsem si vytvořil rekord, na Slovensku jsem dal šest branek," prohlásil Hromada.

Překvapil prý sám sebe, neboť v momentě, kdy se chystal ke střele, už s úspěšným zakončením příliš nepočítal. „Dal jsem si to moc do strany, myslel jsem, že z takové pozice to už nemůžu trefit. Ale vyšlo to ideálně," radoval se záložník slovenské reprezentační jednadvacítky, který v Doosan Aréně hostuje od léta ze Sampdorie Janov.

Úvod plzeňského angažmá si nemohl vysnít lépe, neboť se bleskově zabydlel v základní sestavě. „Když mám být upřímný, nečekal jsem, že tak brzo budu dostávat příležitost v základu. Mám dojem, že jsem se docela chytil. Makám na doraz, abych se v sestavě udržel," podotkl Hromada, kterého těší, že obhájce titulu po slabším úvodu sezóny nabírá dech.

Výhra u Nisy pro Plzeň o to důležitější, že se díky ní dotáhla na jediný bod na Spartu a neztratila kontakt s vedoucím Zlínem. „Vítězství nám pomůže. Bylo vydřené, vytěžili jsme z minima maximum, ale přiblížili jsme se k čelu tabulky," připomněl Hromada, že Viktoria vstřelila dva góly ze dvou střel na branku.

Kvůli lehkému zranění však Hromada o přestávce střídal. Stihne čtvrteční zahajovací utkání skupiny Evropské ligy s AS Řím? „Nechtěli jsme riskovat, bylo lepší, abych šel v půli dolů. Věřím, že do čtvrtka budu v pořádku," doufá záložník.

Reklama

Související témata: