Hlavní obsah

Liberečtí chtějí po ligových nezdarech obstát v Evropské lize

Liberec

Ani ve třetím domácím ligovém vystoupení se fotbalisté Slovanu Liberec nedočkali vítězství. V souboji s mistrovskou Plzní vyšli navíc i bodově naprázdno po prohře 1:2. A s pouhým pětibodovým ziskem za výhru v Příbrami a remízy s Jihlavou a Brnem se krčí až ve spodní části tabulky. Není divu, že v libereckém táboře panuje určité zklamání, což připouštějí i obránci David Hovorka a Milan Nitrianský v rozhovoru pro Sport.cz. Současně ale už hledí k Evropské lize.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Sýkora (vlevo) se Zdeňkem Folprechtem ze Slovanu Liberec a hlavní rozhodčí duelu proti Plzni Pavel Julínek (uprostřed).

Článek
Fotogalerie

V čem vidíte příčiny neúspěšného výsledku Liberce s úřadujícím mistrem?

Hovorka: Chybělo nám vytváření brankových šancí. Už za stavu 0:0 jsme se tlačili dopředu, měli jsme nějaké ofenzivní pokusy, ale bylo to málo. Chtělo to se ještě víc dostávat k brance soupeře a připravovat si vážnější šance. V kombinaci v poli jsme asi byli lepší, ale to je všechno.

Nitrianský: Nastoupil jsem až v 79. minutě místo zraněného stopera Lukáše Pokorného za stavu 0:2. Byl to zásah do sestavy, trošku jsme přeskupili obrannou řadu, když na stopera šel Vláďa Coufal a já hrál pravého beka. Povedlo se nám snížit na 1:2. Když se dá gól na konci, i soupeř jako Plzeň znervózní. Hned tam poslali třetího stopera a škoda, že jsme zápas nedotáhli k remíze. Ale už se v tom nemůžeme pitvat.

Do jaké míry se na zápase projevil respekt z liberecké strany vůči obhájci titulu?

Hovorka: Respekt ano, ale proti klubu s velkým jménem přichází i patřičná motivace. Na hřišti je to už něco jiného, jsme si rovni. Chceme ukázat, na co máme. Plzeňští prokázali, že jsou zkušenější. Měli dvě šance, z nichž nás potrestali. Jsou mistři, asi mají něco za sebou a umějí hrát.

Nitrianský: Respekt patří ke všem soupeřům, ale ve chvíli, kdy přijedou Sparta nebo Plzeň, je asi větší. Zároveň se hráč nesmí bát něco udělat. Plzeň prochází určitými problémy jako každý mančaft na světě. Ne každý tým je dokonalý. I když jsem podstatnou část vzájemného zápasu sledoval z lavičky, myslím, že liberečtí kluci zahráli bojovně a je jen škoda, že to neskončilo lépe v náš prospěch.

S jakým očekáváním vzhlížíte k úvodnímu čtvrtečnímu duelu Slovanu Liberec ve skupině Evropské ligy v Baku proti Karabachu?

Hovorka: Dlouhá cesta, těžký soupeř. Ale je to Evropská liga a věřím, že se nachystáme co nejlépe, abychom byli úspěšní. Chtěli jsme hrát po čtyřech kvalifikačních zápasech dalších šest a nebudeme se vymlouvat na náročný program a případnou únavu. Viděli jsme, že Karabach hrál letos i s Plzní. A uvidíme, jak se s nepříjemným protivníkem vypořádáme.

Nitrianský: V lize zaostáváme, ale evropské poháry v této fázi jsou svátkem pro hráče, klub i diváky. Můžeme alespoň na krátkou dobu odhodit ligové starosti a zaměřit se na Karabach. Každý bod z venku je v pohárech plusový a budeme chtít uhrát maximum.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články