Hlavní obsah

Pokorný má poraněné koleno a bude Liberci chybět měsíc

Liberec

Fotbalistům Liberce bude minimálně měsíc chybět kapitán Lukáš Pokorný. Ze sobotního utkání s Plzní si odnesl poraněné kolenní vazy. Zřejmě kvůli tomu nestihne ani říjnové zápasy reprezentace.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalista Slovanu Lukáš Pokorný.

Článek

Nepotvrdilo se však podezření na vážnější zranění. "Ta prognóza nebyla vůbec dobrá. Doktoři měli strach, že budu mít přetržené zkřížené vazy. Celou neděli jsem přemýšlel, co bude dál, jestli mám po sezoně," připustil Pokorný pro klubový web.

"Dnes ale vyšetření naštěstí dopadlo nejlépe, jak mohlo. Mám trochu poškozený meniskus a částečně natržený vnitřní postranní vaz. Dva týdny budu nosit ortézu a pak se uvidí co dál. Když vše půjde dobře, tak bych mohl být za pět týdnů znovu na hřišti," dodal.

Pokorný si přivodil zranění v s souboji s útočníkem Viktorie Michalem Ďurišem. "Chtěl jsem vší silou odkopnout balón, Ďuriš si tam ale šikovně dal tělo a já jsem půlkou nohy kopnul do něj. Okamžitě jsem ucítil bolest v koleně," popsal Pokorný.

Kvůli zranění neodcestuje s týmem ani na zápas Evropské ligy s Karabachem. "Moc rád bych tam byl a kluky aspoň podpořil. Ale protáhla by se tím léčba. Raději zůstanu v Liberci a dopřeju noze klid. Mrzí mě to, ale v tomhle případě musel vyhrát rozum, takže nepojedu," dodal Pokorný.

Liberecký kapitán si 31. srpna prožil premiéru v národním týmu. Kvůli zranění však bude mít problém stihnout nominaci na kvalifikační zápasy s Německem a Ázerbájdžánem, které se budou hrát 8. a 11. října.

Reklama

Související témata: