Hlavní obsah

Blšanský klub bude mít nového majitele

Jihlava

Nového majitele získá v nejbližších dnech prvoligový fotbalový klub Chmel Blšany. Jeho jméno zatím vedení severočeského klubu tají, představen by měl být během příštího týdne před utkáním s pražskou Spartou.

Článek

Noví majitelé se podle současného výkonného ředitele klubu Jindřicha Rajchla zavázali, že Chmel, který v minulosti svíraly finanční problémy, oddluží a v příštích letech zajistí jeho ekonomickou stabilitu. "Novými majiteli budou dvě fyzické osoby z České republiky," řekl Rajchl po sobotním utkání v Jihlavě, kde Blšany uhrály remízu 0:0.

Rajchl důrazně popřel informace dnešního vydání deníku Sport, podle kterého se momentální dluhy klubu pohybují okolo 36 miliónů korun. "Je to holý nesmysl, ta částka je rozhodně nižší," řekl Rajchl.

Kompletní oddlužení a navýšení rozpočtu

Noví majitelé, které nyní na veřejnosti zastupuje advokát Julius Kramarič, se prý v současnosti připravují na oficiální převzetí vlády nad blšanským klubem. "A zavázali se, že klub kompletně oddluží a v budoucnu navíc navýší i jeho sezónní rozpočet. Prioritou ale dál zůstane hlavně práce s mladými a talentovanými hráči," podotkl Rajchl.

O nové struktuře vedení a personálním obsazení se teprve bude jednat. "Je možné, že zůstanu ve funkci, ale rozhodně na tom nelpím," uvedl Rajchl.

Příchod nových majitelů vítá i mužstvo. Hráči si v minulosti několikrát stěžovali, že se jim i o několik měsíců zpožďují výplaty. Nyní má být všechno jinak. "Tato informace je samozřejmě pozitivní pro všechny," řekl trenér Michal Bílek, který nedávno prodloužil smlouvu s klubem o tři roky až do června 2009.

Reklama

Související témata: