Hlavní obsah

Slavia se v Mladé Boleslavi nespokojí ani s remízou

Fotbalisté Slavie Praha jsou v současnosti jediným vážným nebezpečím pro Slovan Liberec v jeho cestě za titulem. Pražský klub cítí velkou šanci promluvit do boje o nejvyšší pozice, a tak na rozdíl od dalších vážných adeptů na pohárová umístění nehodlá sbírat body po remízách a před pondělní dohrávkou v Mladé Boleslavi se netají přáním tříbodového importu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Slavie se chtějí v Mladé Boleslavi vrátit na druhé místo tabulky.

Článek

Nebude to mít ale jednoduché, Středočeši bývají doma těžkým soupeřem.

Mladá Boleslav sice ještě nikdy Slavii neporazila, jenže mezi oblíbené soupeře červenobílých také nepatří. Jedinou výhru ve třech vzájemných zápasech totiž slávisté vydřeli na podzim až v posledních vteřinách zápasu, další dva duely skončily remízou.

Oba trenéři slibují, že se bude hrát otevřený zápas. "Oba týmy mají zažitou útočnou hru a my musíme hrát pro diváky atraktivní fotbal," vysvětlil domácí trenér Dušan Uhrin a přál si, aby jeho svěřenci favorizovaného soupeře přehráli a přerušili jeho devítizápasovou šňůru bez prohry. V současné situaci ale ani domácím nic jiného nezbývá, pokud chtějí naplnit své pohárové sny.

Jak dopadne zápas Mladá Boleslav - Slavia?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Slávistický kouč nedbá bilance, soupeř prý zvlášť doma umí být nebezpečný. "Na jaře vesměs hraje velmi dobře. Přesto naší jasnou povinností je vyhrát," prohlásil trenér Karel Jarolím, kterého ale nijak netrápí, že jeho tým jede hrát mimo své území. "V Mladé Boleslavi bude lepší terén než v Praze," mínil kouč, který bude postrádat zraněného Hrdličku. Zdravotní problémy měl Dosoudil, naopak se vrací Švento.

Zápas začne v 16:40, přímo jej odvysílá Prima. Utkaní povede jako hlavní rozhodčí Královec, jeho asistenty budou Tulinger a Pospíšil.

Reklama

Související témata: