Hlavní obsah

Poštulka se těší na stou nulu

PRAHA

Teplický brankář Tomáš Poštulka sice neměl mezi tyčemi na Letné tolik práce, ale chytil dvě nebezpečné střely a neomylně likvidoval vysoké míče směřující před jeho branku. V sobotním duelu se Spartou vychytal už svoji 99. nulu v nejvyšší soutěži a zbývá mu jediné utkání s čistým kontem, aby se stal členem Klubu stovkařů, tedy brankářů, kteří v první lize udrželi čisté konto ve stovce zápasů.

Článek

"Dřív jsem to nepočítal, ale teď už ano. Na stou nulu se pochopitelně těším, ale nebudu plánovat, kdy přijde. To nelze, komplikoval bych si situaci, kdybych na ni myslel," říkal spokojeně brankář, který zažil největší sportovní slávu ve sparťanské brance. Na Letné získal pět titulů a v kvalifikaci před ME 2000 byl i jedničkou v reprezentaci.

"Čisté konto z Letné určitě hodně těší, stejně jako bod, který jsme tu získali, takže odjíždím spokojený. Ale my zbytečně ztrácíme body remízami doma. Ty nám teď chybějí. Říkám si, že je možná lepší jednou prohrát a pak vyhrát. Chybí nám góly Maška, který odešel do Turecka. On jich dal na podzim pět, byl to, alespoň pro Teplice, velmi dobrý koncový hráč a střelec. Mladí ho zatím nenahradili. Kolikrát nám chybí ale i kousek štěstí," hledal důvody, proč Teplice nedávají góly.

Přiznal také, že v zimě na Stínadlech přemýšleli i o útoku na vedoucí Liberec. "Realita je jiná. Nevyhráváme. Dostaneme gól a máme problémy, třeba v Plzni to bylo hodně divoké," narážel na remízu 3:3, když jeho tým prohrával už o tři góly.

"Musíme se dívat na sebe a vyhrávat, abychom vybojovali druhé místo nebo třetí, zaručující účast v pohárové Evropě. Boj o titul má ve svých rukou Liberec. Na něm záleží, jestli k sobě nechá někoho přiblížit," dodal Poštulka.

Reklama

Související témata: