Hlavní obsah

Dukla - Bohemians 1905 4:1Nový kouč Dukly zlomil prokletí, oslabení Klokani na Julisce padli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Mašek 0 : 1
24. Dostál (vlastní) 1 : 1
66. Považanec 2 : 1
80. Kušnír 3 : 1
90. Néstor 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Jen málokoho vidí na Julisce tak neradi, jako právě Klokany. Fotbalisté Dukly je zdolali v jediném z předchozích deseti ligových soubojů (v dubnu 2012), po návratu Bohemky do nejvyšší soutěže se jim to nepovedlo ani jednou. Nový hlavní kouč Jaroslav Hynek ale prokletí zlomil. Dukla využila vyloučení hostujícího Havla a v 7. ligovém kole v malém pražském derby zvítězila nakonec vysoko 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Dukly Praha Jaroslav Hynek během utkání s Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Domácí začali aktivně a více útočili, derby se však brzy vyrovnalo. Klíčová byla 13. minuta. Dukla předvedla rychlou kombinační akci a Olayinka překonal Budínského - gól však pro víc než sporný ofsajd neplatil. Klokani pak hned z protiútoku také frnkli, Luts přesně odcentroval a Mašek hlavičkoval přesně do horního růžku Radovy svatyně. Autor gólu byl přitom nejmenším mužem na hřišti...

Dukla mohla, a nejspíš i měla, vést, místo toho prohrávala. Nesložila se však - a útočník z Nigérie se o deset minut později své trefy přece jen dočkal. Bohemce tentokrát ofsajdová past nesklapla, Hanousek uvolnil Čajiče a jeho centr na Olayinku si Dostál v tísni nešťastně srazil do vlastní sítě.

Těsně před přestávkou bylo Klokanům ještě hůř. Havel stáhl unikajícího Jurošku a byl vyloučen. Preisler pak z následného přímého kopu olízl břevno hostující branky.

Bohemka musela o deseti na útočné choutky zapomenout. Prvním šancím Dukly po přestávce odolala a sama mohla udeřit. Dostál našel centrem Holendu a při jeho hlavičce vytáhl gólman Rada klíčový zákrok. Chvíli po jeho parádě totiž Považanec střelou k tyči definitivně otočil skóre.

Když se pak deset minut před koncem po rohu znovu za přispění nešťastníka Dostála prosadil hlavou také Kušnír, bylo o vítězi jasno. Néstorova trefa v poslední minutě navíc posunula skóre na nepříjemný debakl pro Klokany...

Fotbalová liga - 7. kolo:
Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 4:1 (1:1)
Branky: 24. vlastní Dostál, 66. Považanec, 80. Kušnír, 90. Néstor - 12. Mašek. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Hájek. ŽK: Juroška, Kušnír - Luts, Jirásek. ČK: 44. Havel (Boh.). Diváci: 3147.
Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Preisler - Hanousek, Považanec (87. Vopat), Tetour - Juroška (58. Néstor), Olayinka, Čajič (73. Miloševič). Trenér: Hynek.
Bohemians: Budinský - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Hašek, Mašek (66. Jindřišek), Hubínek, Jirásek, Luts (88. Berger) - Holenda (75. Jeslínek). Trenér: Koubek.

Reklama