Hlavní obsah

Brno - Hradec 1:1Fotbalisté Hradce vybojovali v Brně remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
80. Škoda 1 : 0
88. Plašil 1 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Brněnští fotbalisté remízovali v sedmém kole první ligy na domácím trávníku s Hradcem Králové 1:1. V zápase dvou rozdílných poločasů padaly góly až v posledních deseti minutách. Brno posunul do vedení v 80. minutě Michal Škoda, bod zajistil Hradci dvě minuty před koncem Marek Plašil. Brňané si připsali už čtvrtou remízu, hosté po úvodní výhře na Bohemians získali další bod venku.

Článek

Hradecký nováček zaskočil domácí otevřenou útočnou hrou, která vedla i do gólových šancí. Naopak Brňané jen s obtížemi zakládali útočné akce, které končily většinou ještě před zakončením. Hned v úvodu zápasu uchránil Zbrojovku brankář Melichárek, jenž stačil vyrazit Mudrovu střelu. Vzápětí ve vyložené šanci Malinský přestřelil a stejně naložil v 17. minutě s tutovkou Holeš.

Až po dvaceti minutách brněnské defenzívy pronikl po pravé straně Hyčka, ustál dva osobní souboje, ale jinak pečlivě střežený Řezníček mířil nad břevno. Další gólovou šanci na druhéb straně nevyužil po Holešově úniku ve 33. minutě Pázler, jeho přízemní střelu stačil Melichárek vyrazit.

Po změně stran brněnský trenér Habanec posílil ofenzívu zařazením uzdraveného Litsingiho, do útočení se zapojovali mnohem častěji i oba krajní obránci Šural s Hyčkou. Brňané získali územní převahu, Východočeši spoléhali jen na brejky, které většinou ale nedotáhli.

V 80. minutě po centru Litsingiho vstřelil úvodní gól hlavou Škoda. Náskok ale Brňané neudrželi. Dvě minuty před koncem rozehrál Pázler přímý kop, míč propadl až k Plašilovi, který z bezprostřední blízkosti vyrovnal.

Zbrojovka Brno - FC Hradec Králové 1:1 (0:0)
Branka: 80. Škoda - 88. Plašil. Rozhodčí: Nenadál - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Řezníček - Žondra, Janoušek. Diváci: 3821.
Brno: Melichárek - Šural (67. Pašek), Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Polák, Sedlák - Hyčka, Škoda, Vávra (46. Litsingi, 85. R. Buchta) - Řezníček. Trenér: Habanec.
Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra (85. Krátký) - Janoušek, Trubač (85. Zorvan) - Martan (75. Černý), Pázler, Malinský - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články