Hlavní obsah

Příbram se dočkala první výhry. Snad nás nakopne, věří hráči

Příbram

Neuvěřitelné. Po šestikolovém půstu bez vstřeleného gólu a jediného bodu se fotbalisté Příbrami probrali a v sedmém zápase ePojisteni.cz ligy dali Teplicím, které do soboty na hřištích soupeřů neinkasovaly, hned tři góly a v tabulce si připsali první tři podzimní body za výhru 3:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Příbrami se radují v duelu s Teplicemi z vůbec prvního ligového gólu v sezóně.

Článek

„Konečně se to povedlo. Měl jsem v hlavě ty neproměněné šance z předchozích zápasů, ale konečně to tam spadlo. Jiránkové střele jsem nastavil nohu. Věřil jsem, že nejen mně, ale celému mužstvu pomůže i nějaký obyčejný gól a stalo se," přiznal střelec první podzimní branky domácích Tomáš Majtán. „Věřím, že to z nás padne a výhra nám pomůže," dodal.

Příbram v zápase dvakrát dotahovala. K vyrovnání na 2:2 pomohl Patrik Brandner, který byl na trávníku půl minuty. „Byl jsem v šestnáctce volný, Pilíkův centr byl parádní, stačilo balón trefit a usměrnit. Od toho jsem také na hřišti. Nic jsme ani za nepříznivého stavu nechtěli vzdát a vyplatilo se to," jásal mladý útočník.

Mahmutovič proti Teplicím větší motivaci necítil

Vítěznou trefu dal už v nastavení bývalý hráč Teplic Aidin Mahmutovič. „Na hřiště jsem šel v závěru s tím, abych rozbil obranu soupeře a pomohl týmu. To se mi povedlo. Měl jsem ještě jednu šanci, ale na míč jsem nedosáhl. Vyšlo to napodruhé. A že to byl gól Teplicím? Zvláštní motivaci jsem necítil. Jako profík musím dávat góly za tým, jehož dres oblékám," pravil.

Trenér Petr Rada zářil štěstím. „Konečně jsme vyhráli. Hráči zejména ve druhé půli splnili to, co jsem po nich chtěl. Byli důrazní, bojovali. V předchozích zápasech, jakmile jsme prohrávali, už jsme se nezvedli, teď jsme dokázali dvakrát srovnat a nakonec vyhrát. Věřím, že hráčům výhra pomůže, ale k velkému jásotu není důvod. Kdybychom posedmé prohráli, bylo by hůř, teď se máme od čeho odrazit, pořád jsme dole a na Bohemce nás příští týden čeká těžší utkání, než s Teplicemi," zdůraznil příbramský kouč.

Nepochopitelně jsme to vypustili, kroutil hlavou Vachoušek

Teplice byly fotbalově lepší, hlavně v první půli dominovaly. Jenže po změně stran jako by je gól na 2:1 uchlácholil. „Nechápu, proč jsme po druhé vedoucí brance zápas vypustili. Zápas jsme měli v klidu dohrát," kroutil hlavou nejzkušenější teplický hráč.

„Také nevím, co se s námi stalo. Snad to nebylo uspokojení. Když dáte v zápase dva góly, a jsou k ničemu, hrozně to mrzí. Tahle ztráta byla úplně zbytečná," přidal se David Vaněček. „Samozřejmě jsem za ty dvě trefy rád, ale v kontextu zápasu to štve, když soupeře přehráváte, a pak mu vlastně nabídnete sami tři body," dodal nevěřícně.

Trenér Daniel Šmejkal rovněž nenašel odpověď na otázku, proč po druhém gólu jeho tým vyklidil pozice. „Měli jsme pasáže, kdy jsme dominovali. Bohužel jsme nezvládli nejpodstatnější část zápasu, a to byl závěr. Domácí byli bojovnější, šli za vítězstvím, které vzhledem k jejich přístupu a našemu výkonu bylo zasloužené," konstatoval.

Reklama

Související témata: