Hlavní obsah

Dva góly jsem dal naposledy v žácích, smál se plzeňský Hořava

Na kontě má už 214 ligových startů, dva góly v kariéře vstřelil poprvé až neděli v Doosan Aréně. Dvě branky záložníka Tomáše Hořavy přivály mistrovské Plzni vítězství 2:0 nad Karvinou. V prvním poločase proměnil pokutový kop, po přestávce zblízka prostřelil Laštůvku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Tomáš Hořava se raduje z druhé trefy proti karviné.

Článek

Penaltová střela se odrazila do sítě od tyče. Neobával jste se, že míč půjde ven?

Lhal bych, kdybych tvrdil, že mi nezatrnulo. Viděl jsem, že to letí hodně k tyči, doufal jsem, že se míč odrazí do brány. Bylo to trochu se štěstím.

Dva góly v jednom utkání jste vstřelil poprvé v kariéře. Co se stalo, že jste chytil gólový apetit?

(směje se) Já gólů moc nedávám, když už, tak jeden. Dva jsem vstřelil naposledy někdy v žácích. Ale nevybavím si, kdy. Musím pak doma popřemýšlet, třeba si vzpomenu.

Odehrál jste nejlepší zápas v sezóně?

Když dáte góly, váš výkon se posune výš. Od duelu se Slavií hraje tým slušně, i já se cítím na hřišti solidně. Nemyslím však, že by to ode mne bylo extra lepší než v posledních zápasech. Jak říkám, díky gólům se to hodnotí ještě víc pozitivně.

Od nepovedeného utkání se Zlínem je ve hře Plzně znatelný obrovský herní progres. Sedí vám osobně změna v rozestavění, kdy uprostřed zálohy jste pouze dva záložníci?

Možná jsme potřebovali změnu, rozestavění měla Plzeň dlouho stejné. Soupeři nás už měli přečtené. Hodně nám to pomáhá. Další zápasy ukáží, jestli to bude vycházet dál, ale myslím, že máme dobře nakročeno.

Jak se vám spolupracuje se záložníkem Kacem?

Je šikovný, fotbalový. Dokážeme si vyhovět. Je drobnější, ale extrémně chytrý a rychlý. Je to dobrý parťák.

Reklama

Související témata: