Hlavní obsah

V Plzni jsem si zprvu připadal jako nováček, smál se Poznar po premiéře v základní sestavě

Před měsícem seděl po zápase v Plzni před novináři, sálala z něj euforie ze šokující výhry Zlína nad mistrem (2:0). V neděli předstoupil před žurnalisty v Doosan Aréně fotbalový útočník Tomáš Poznar znovu. Tentokrát po premiéře v základní sestavě Viktorie.

Foto: fcviktoria.cz

Tomáš Poznar, nová posila fotbalistů Plzně.

Článek

„Mám opět skvělé pocity. Ostatně, i výsledek je stejný," culil se Poznar po triumfu nad Karvinou. „Premiéra v základu byla vítězná, zápas jsem si užil. Co víc si přát," pochvaloval si 27letý útočník.

Jeho transfer ze Zlína se dotáhl koncem srpna, kdy Viktoria definitivně vyhrála bitvu o něj s Libercem. Ve specifické kabině plné reprezentantů a zkušených borců se prý Poznar bleskově adaptoval. „Zpočátku jsem byl docela nervózní, v Plzni je řada kvalitních fotbalistů. Připadal jsem si mezi nimi jako nováček," smál se Poznar.

„Ale zvykl jsem si rychle, zapadl jsem do kolektivu. Všichni mi pomohli - hráči, trenéři, vedení," těší útočníka. Proti Karviné dostal šanci na hrotu vedle Marka Bakoše. Gól nedal, herně však patřil k nejlepším na hřišti. Výrazně přispěl k dominanci Plzně. Ta ve čtvrtek stála proti hvězdnému AS Řím v Evropské lize (1:1), přešaltovat na domácí scénu zvládla znamenitě.

„Pro mě to změna nebyla, těším se stejně na každý zápas, který přijde. Pro zkušenější kluky je to však náročnější. Před třemi dny se chystali na Tottiho a Džeka, teď přijel nováček. Ale v hlavě se každý připravil důkladně, bylo to znát," těšilo Poznara.

Reklama

Související témata: