Hlavní obsah

Zlín - Sparta 1:1Zlín si po remíze se Spartou udržel první místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Jugas 1 : 0
58. Kadlec 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína v přímém souboji dvou dosud neporažených ligových týmů remizovali se Spartou 1:1 a se 17 body udrželi první místo v tabulce. Sparta je o dva body zpět na čtvrtém místě. Vedoucí gól Zlína vstřelil ve 41. minutě Jakub Jugas, po změně stran vyrovnal v 58. minutě Václav Kadlec. Sparta trefila třikrát břevno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Sparťan Martin Frýdek (vlevo) ve vzdušném souboji s Damem Diopem ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Trenér Zlína Páník vyřešil stoperskou tajenku zařazením Janíčka místo potrestaného Hájka. V sestavě Sparty chyběli zranění Rosický, Vácha a Zahustel a stopera Michala Kadlece nahradil Mazuch. Sparta vstoupila do utkání aktivně, k převaze jí v prvních deseti minutách dopomohla i poněkud bojácná hra Ševců, kteří se báli udělat chybu. V 8. minutě trefil Šural hlavou břevno, míč se odrazil na brankovou čáru, odkud jej pohotově vykopl Jugas.

Zlín se postupně osměloval k útočení. Ve 13. minutě Harba nedosáhl na Holíkovu střílenou přihrávku a brankář Koubek stačil míč vyrazit. Další slibnou šanci nevyužil aktivní Diop.

Sparta začala po půlhodině hry opět více útočit. Ve 32. minutě po Frýdkově rohovém kopu trefil Lafata hlavou břevno.

Zlín už v závěru poločasu více spoléhal na brejky. Ve 41. minutě v době největšího tlaku soupeře zlínský Holík rozehrál trestný kop přesně na hlavu Jugase, jenž přehodil brankáře Koubka. Pražané mohli vzápětí vyrovnat. Po chybě ve středu pole se dostal do sólového útoku Václav Kadlec, obešel i vybíhajícího brankáře Dostála, jeho střelu z úhlu však stačil ještě před brankovou čárou vykopnout Matejov.

Jednobrankový náskok Zlín po změně stran nebránil. Naopak ofenzivní hrou získal převahu a přes nejistou obranu Sparty se dostával do střeleckých příležitostí. Šance Diopa a Harby řešil až brankář Koubek.

Sparta ale v 58. minutě vyrovnala. Marečkův centr posunul hlavou Šural na Václava Kadlece, který hlavou poslal míč do sítě. O dvě minuty později Lafatova hlavička skončila na břevně. Oba týmy si v závěru ještě vytvořily několik šancí, vyprodaný stadión se už další branky nedočkal.

7. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Sparta Praha 1:1 (1:0)
Branky: 41. Jugas - 58. V. Kadlec. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Myška. ŽK: Hnaníček, Diop, Jugas - Mareček. Diváci: 5981 (vyprodáno).
Zlín: Dostál - Kopečný, Jugas, Janíček, Matejov - Vukadinovič, Hnaníček (84. Jordan), Živulič, Holík - Diop (90. Pazdera), Harba (66. Traore). Trenér: Páník.
Sparta: Koubek - Karavajev, Holek, Mazuch (54. M. Kadlec), Costa - Dočkal, Frýdek (74. Čermák), Mareček - V. Kadlec, Lafata, Šural (82. Juliš). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: