Hlavní obsah

Liberci nepomohl v Edenu ani exslávista Latka s kapitánskou páskou

Praha

Přivítali ho tak halasně a hlavně upřímně, jako by do Edenu pořád ještě patřil. Hlavně severní tribuna vyvolávala a skandovala jméno fotbalového stopera Martina Latky spontánně, až ho to málem vyvedlo z míry. „Zvláštní pocit nastupovat tady v Edenu jako hostující hráč. A to přivítání... Krása,“ netajil, že něco podobného nečekal. „Jenže co je to platné, když jsme prohráli a vracíme se s prázdnou,“ povzdechl si liberecký kapitán po epilogu k sedmému ligovému kolu, v němž jeho Slovan padl.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Jaroslav Šilhavý oslavil domácí premiéru v Edenu výhrou.

Článek

Severočechům nikterak nepomohlo, že právě Latkovi svěřil trenér Trpišovský při návratu do Edenu kapitánskou pásku.

Logická volba, vysvětlil kouč

„Bylo to pro něho zvláštní utkání, takže jsem rozhodl, že ji bude mít on. Náš kapitán Pokorný je zraněný, jeho zástupce Baroš laboruje s třísly a zhmožděným lýtkem, takže ze sestavy rovněž vypadl, proto kdo jiný by měl pásku navléct? I přístupem a tím, jak nám pomáhá, si ji Martin zaslouží," zdůvodňoval kouč Severočechů svou volbu.

Duel ve Vršovicích se tak proměnil v souboj dvou velkých kamarádů - domácího střelce Milana Škody a libereckého stopera Martina Latky, kteří toho ve Slavii spoustu prožili a ještě na jaře hráli v jednom týmu. Až v létě zamířil Latka z Edenu na sever Čech, protože pro předchozího trenéra Pražanů se stal nadbytečný.

Navrch měl nakonec Škoda

Teď nastoupili poprvé proti sobě. „Známe se dobře, ale přesto to nebylo proti Martinovi vůbec snadné, protože je vysoký, důrazný a těžko se proti němu prosazuje. A po jeho boku hrál ke všemu Hovorka. Malý, podsaditý a také nepříjemný," glosoval domácí útočník souboje s Latkou.

„Jenže navrch měl nakonec Milan. Slavia vyhrála, vyhrál tudíž i on," uznával Latka, že se Škoda dovedl prosadit. Nejenže dal vítězný gól, ale navíc ještě trefil tyč.

„Nejvíc mrzí, že jsme inkasovali zase po standardní situaci. Chystáme se na ně, ale přesto inkasujeme. Sráží nás individuální chyby, což se nesmí stávat," vyčítal sobě i spoluhráčům, že se Liberec vracel z Edenu s prázdnou a dál se máchá ve spodní polovině tabulky.

„A nejhorší je, že se nám to stává opakovaně. Už v třetím zápase po sobě jsme dostali gól po rohovém kopu" zklamaně přidával liberecký kouč Jindřich Trpišovský, očividně rozčarovaný z výkonu svého týmu.

„Kromě první čtvrthodiny jsme nepředvedli vůbec nic a Slavii jsme cestu za vítězstvím nesmírně usnadnili," přiznal.

„Hlavně v první půli jsme zápas vůbec nezvládli. Chyběla nám mezihra, a když jsme se k míči dostali, hned jsme ho zase ztratili. Slavia nás přehrávala, měla i další šance, zatímco my si nepřipravili za celý zápas žádnou," věděl i Latka, že výkon Liberce byl v porovnání s vystoupeními na scéně Evropské ligy hodně bídný.

Šilhavého vítězná premiéra

Slavia usnadněnou cestu pochopitelně brala, neboť i díky ní vybojovala při domácí trenérské premiéře kouče Šilhavého výhru.

„Důležitou, ale těžce vybojovanou, protože Liberec byl velmi dobrý a utkání pro nás bylo tudíž hodně náročné. Ale zvládli jsme ho, takže bychom se teď mohli odrazit výš," nepopíral autor vítězné trefy Škoda, jak moc tři body pro Pražany v epilogu k sedmému kolu znamenaly.

Reklama