Hlavní obsah

Švec po těžkém otřesu mozku není vážněji zraněný

Obránce Slavie Michal Švec nemá po těžkém otřesu mozku, který utrpěl po srážce s mladoboleslavským Mariánem Palátem v pondělní dohrávce Gambrinus ligy, vážnější poranění. Devatenáctiletý slávista je v současné době podle klubových stránek na pozorování v nemocnici v Mladé Boleslavi.

Foto: Martin Malý - slavia.cz

Slávista Michal Švec (vlevo) v hlavičkovém souboji

Článek

Obránce či záložník Slavie by se měl vrátit ve středu z Mladé Boleslavi do Prahy. "V noci na dnešek podstoupil počítačovou tomografii mozku, která vyloučila vážnější poranění," sdělil v úterý stránkám slavia.cz klubový lékař Miloš Barna.

Švec si zranění přivodil ve 48. minutě pondělního duelu Slavie v Mladé Boleslavi. Obránce v poločase vystřídal Mateje Krajčíka, po třech minutách se ale srazil s domácím Palátem a s těžkým otřesem mozku zůstal ležet na trávníku.

Chvíli byl v bezvědomí, doktor Barna mu dokonce musel vyndavat zapadlý jazyk. V úterý čeká Švece série dalších neurologických vyšetření. "Když dopadnou dobře, měli by Michala zítra pustit domů. Doba absence? To je individuální. Minimálně však 10 dní," řekl Barna.

Slavia v pondělní dohrávce utrpěla nejvyšší prohru v probíhajícím ročníku soutěže, podlehla Mladé Boleslavi 1:4. Jediný gól sešívaných vstřelil Stanislav Vlček, ale už jen v závěru snižoval na 1:4.

Reklama

Související témata: