Hlavní obsah

Nedělní fotbalové derby na Letné pohlídají stovky policistů

Praha

Několik stovek státních i městských policistů bude v neděli dohlížet na bezpečný a bezproblémový průběh fotbalového derby mezi pražskou Spartou a Slavií, které se hraje odpoledne na Letné. Do bezpečnostních a dopravních opatření se zapojí příslušníci pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké služby, nebude chybět antikonfliktní tým, speciální a krajské pořádkové jednotky, strážníci, psovodi i policisté na koních. ČTK to dnes sdělil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Foto: Sport.cz

Pochod fanoušků Slavie na derby se Spartou se uskuteční i tuto neděli.

Článek

Stadión bude pro diváky otevřen od 14:00, vyprodaný zápas letitých rivalů začne o hodinu a půl později. "Policisté budou již v průběhu dne monitorovat pohyb fanoušků obou celků na území metropole a budou zajišťovat jejich doprovod ke stadiónu," uvedl Daněk.

Kolem 13:00 mají slávističtí fanoušci vyrazit na tradiční pochod od Rudolfina na letenský stadión. Policie přitom bude na nezbytně nutnou dobu omezovat dopravu na jejich trase.

Vzhledem k tomu, že parkovací kapacity kolem letenského stadiónu jsou omezené, doporučují policisté divákům k cestě na derby využít městskou dopravu. Automobilovou dopravu v oblasti navíc komplikuje rekonstrukce Korunovační ulice.

"Před začátkem utkání a po jeho skončení se budou v okolí s velkou pravděpodobností tvořit kolony, které budou na místě usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy," dodal Daněk.

Reklama

Související témata: