Hlavní obsah

Slovácko - Jihlava 1:1Jihlava pod trenérem Bílkem podruhé jen remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Ikaunieks 0 : 1
67. Havlík 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Vysočiny Jihlava pod vedením nového kouče Michala Bílka podruhé remizovali. V utkání 8. kola získali bod na Slovácku po výsledku 1:1. Jihlava vedla gólem Davise Ikauniekse z konce prvního poločasu, vyrovnávací gól vstřelil v 67. minutě Marek Havlík. Slovácko, které se se po třech prohrách dočkalo prvního bodu, dohrávalo druhý poločas bez trenéra Stanislava Levého, jenž po nevolnosti odjel na nemocniční vyšetření. Jihlavu zachránil od porážky brankář Jan Hanuš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Stanislav Levý.

Článek

Duel dvou týmů ze spodních pater tabulky v úvodu postrádal kvalitu. Slovácko začalo hodně křečovitě. Podobně na tom byla Jihlava, která zvolila defenzivní taktiku s rychlými protiútoky. Domácí fotbalisté měli po většinu prvního poločasu neplodnou územní převahu, přes přehuštěné zadní řady soupeře se jen těžko dostávali k zakončení.

Více slibných příležitostí si vypracovala Jihlava. V 25. minutě Rabušic hlavičkoval jen do brankáře Heči. Slovácko zahrozilo nejvážněji těsně před koncem poločasu, kdy střelu rychlonohého Diviše stačil s námahou brankář Hanuš krýt. V závěru poločasu nechali domácí stopeři prostor nejlepšímu střelci Vysočiny Ikaunieksovi, který pohotově prostřelil brankáře Heču.

Slovácko na nepříznivý výsledek zareagovalo hned po přestávce, proti však byl brankář Hanuš. Ten postupně vyrazil tvrdou střelu Reinberka, dvakrát zlikvidoval šance Koneho a stihl vyrazit i hlavičku Diviše. Na začátku druhého poločasu ztratilo Slovácko trenéra Levého, kterému se udělalo nevolno a odjel na vyšetření do nemocnice. Vedení týmu převzal jeho asistent Kordula.

Tlak se podařilo domácím fotbalistům zúročit v 67. minutě, kdy se prosadil Havlík střelou z dvaceti metrů a vyrovnal. Gól fotbalisty Slovácka probudil, dostali soupeře místy pod drtivý tlak, na vítězství ale nedosáhli.

8. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava 1:1 (0:1)
Branky: 67. Havlík - 45. Ikaunieks. Rozhodčí: Zelinka - Urban, Arnošt. ŽK: Košút, Kalouda, Rada - Zoubele, Ikaunieks. Diváci: 3517.
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski, Daníček - Diviš, Havlík, Kalouda (59. Tetteh) - Koné. Trenér: Levý.
Jihlava: Hanuš - Blaič, Krejčí, Rosa, Mišůn - Štěpánek, Zoubele (90. Tlustý) - Vaculík (84. Batioja), Dvořák, Ikaunieks (77. Šamánek) - Rabušic. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: