Hlavní obsah

Sparta v Jihlavě znovu hrát nebude

Středeční utkání 19. kola první fotbalové ligy mezi Jihlavou a Spartou Praha bylo kvůli nevyhovujícímu terénu už podruhé odloženo. Dohrávka 20. kola mezi Příbramí a Jabloncem by naopak měla začít podle plánu v 17 hodin. V pravé poledne o tom rozhodl svazový šéf profesionálního fotbalu Ivo Lubas. Náhradní termín odloženého zápasu ještě nebyl určen.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Hřiště v Příbrami by mělo být v pořádku, v Jihlavě ne.

Článek

Ještě v úterý ráno to v Jihlavě vypadalo nadějně, jenže následný déšť a vysoké teploty stav trávníku změnily. "Hrací plocha byla v úterý ráno ve slušném stavu, ovšem déšť trávník stále více mění v močál. Hřiště již prostě není schopno po náročné zimě absorbovat další vodu," uvedl mluvčí klubu Miroslav Fuks dnes ráno.

Jeho pesimistická prognóza se potvrdila poté, co plochu přijel zkontrolovat sudí Jan Jílek a sehrání zápasu nedoporučil. Naopak jeho kolega Radek Matějek mohl v Příbrami po kontrole trávníku zůstat. "Pokud nepřijde do Příbrami nějaká další dešťová sprcha, hrát se bude. Situace se tam výrazně zklidnila," uvedl pro ČTK Lubas, který začal s funkcionáři Jihlavy a Sparty řešit náhradní termín zápasu.

Nový termín není zatím jistý

Podle neoficiálních informací by se mohlo hrát ve středu 19. dubna. Sparta ten den sice měla hrát pohárové čtvrtfinále proti Žižkovu, ale to by se mohlo uskutečnit o týden dříve. Svaz ještě nový termín nepotvrdil.

Sparta do Jihlavy po zkušenosti ze začátku března, kdy byl zápas poprvé odložen, tentokrát ani nevyrazila. "Mužstvo právě vyběhlo k devadesátiminutovému tréninku, po něm bude následovat společný oběd a volno," popsal sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl náhradní program.

Jablonec naopak mohl po příznivých zprávách vyrazit do Příbrami, aby se hráči včas připravili na podvečerní zápas.

Reklama

Související témata: