Hlavní obsah

Berger se vrátil a Příbram porazil, i když v její bráně stál Hruška, proti němuž se mu nikdy nedařilo

Praha

Bědoval, to se ví. Aby ne, když ještě šest minut před koncem sahala jeho Příbram u vršovického Botiče po remíze, která by pro ni v momentální situaci moc a moc znamenala. Vždyť by se v tabulce dotáhla bodově na Jihlavu a dýchalo by se jí zase o něco lépe. „Zbytečná porážka a tedy i smutek. Alespoň bod jsme uhrát mohli a měli. Už proto, že jsme si připravili čtyři gólové šance, což se v Ďolíčku hned tak někomu nepovede,“ litoval trenér Petr Rada další ztráty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Berger (vlevo) oslavuje se spoluhráčem z Bohemians Matúšem Mikušem gól proti Příbrami.

Článek

Klokani sice doma na Příbram umí, neboť ani v jedné z předchozích konfrontací s ní na ligové scéně nepohráli, tentokrát se však na výhru pořádně nadřeli a doslova si ji vytrpěli. Až střídající náhradník Tomáš Berger je šest minut před koncem prvním gólem v zelenobílém dresu Bohemky z útrap vysvobodil.

Trefa zdevastovaného náhradníka

„Úleva a radost ještě větší. Zvlášť když jsem dal gól Hruškovi, proti kterému se mi nikdy v předchozím zápasech střelecky nedařilo. Hrávali jsme totiž spolu ve sparťanském dorostu a navzájem se dobře známe," jásal Berger nad vítěznou trefou, která by mohla být i pro něho předzvěstí lepších časů.

„Přišel v dost zdevastovaném a zanedbaném stavu, protože chtěl s fotbalem úplně skončit. Poté ho zbrzdilo nepříjemné zranění, takže je logické, že mu schází herní praxe. Ale díky za to, že vystřídal a zápas rozhodl," kvitoval první Bergrovu trefu samozřejmě i trenér Bohemians Miroslav Koubek.

Zásahy do sestavy, které mu nasazením Bergera, Mikuše a Jindřiška mimořádně vyšly, neboť i díky tomu tlak klokanů vygradoval a přinesl domácím důležitou výhru, pochopitelně rovněž.

„Už mám použitelný balík patnácti šestnácti hráčů, takže mohu střídat bez obav. Tedy bez obav... Některá místa v sestavě zdvojené nemáme, takže kdyby třeba vypadl ze sestavy Havel, musel by na křídlo Hašek. A stejné je to s náhradou za Dostála," netajil domácí kouč, že se mu už u Botiče dýchá lépe.

Změna filosofie se vyplácí

Pochopitelně i díky deseti bodům, které jeho tým v prvních osmi kolech nasbíral, což v předchozích sezónách nebývalo zvykem.

„Změnili jsme naši filosofii, přestali hrát s defenzívním záložníkem, snažíme se uspět fotbalovostí. A protože fotbalovost přináší body, jen nás to utvrzuje, že jdeme správnou cestou," pochvaloval si Koubek.

I jeho kolega na příbramské lavičce si pochvaloval jistý progres, který Příbram pod jeho vedením udělala, byť se od Botiče vracela s prázdnou.

„Náš problém je v tom, že nedovedeme využít ani nevyloženější šance. Třeba Majtánova v samém úvodu zápasu byla stoprocentní. Kdyby ji proměnil, zápas by se určitě vyvíjel jinak. Jenže stejně jako proti Plzni nedal a my jsme zase smutní," povzdechl se Petr Rada zklamaně, neboť jeho tým zůstává dál uvězněn na poslední příčce tabulky.

Reklama

Související témata: