Hlavní obsah

Měli bychom víc dominovat, gólová akce ale byla nádherná, řekl plzeňský kouč Pivarník

Teplice

Jedna pohledná akce, jedna střela na bránu. I to stačilo fotbalové Plzni, aby si z Teplic odvezla všechny tři body. Báječnou kombinaci v závěru prvního poločasu zakončil pohotově Marek Bakoš a vystřelil Viktorii výhru 1:0. V lecčems se průběh utkání podobal tomu nedávnému u liberecké Nisy, kde byla Viktoria také stoprocentně produktivní (vítězství 2:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalistů Plzně Roman Pivarník, v pozadí střelec gólu Marek Bakoš.

Článek

„Liberec i Teplice se zaměřily na to, aby nám znepříjemnily kombinační hru, v zápasech byla spousta soubojů. Proto i ony doma vystřelily na branku minimálně. I tak bychom ale měli být v kombinaci lepší, víc dominovat na míči," uvedl trenér Plzně Roman Pivarník, který moc dobře věděl, že na Stínadlech to jeho tým bude mít těžké.

„Teplice doma hrají agresivně, zápas to jen potvrdil. Nebyli jsme úplně ve své kůži. Dělalo nám problém přečíslení ve středové řadě, kde mají Teplice agresivní fotbalisty. Přestože se nám nedařilo tolik, jako v posledních utkáních, dokázali jsme zvítězit. Někdy je to o to cennější. Gólová akce ale byla nádherná," řekl Pivarník.

Urma si vyčítal neproměněnou tutovku

Severočeši musejí smutnit především nad neproměněnou šancí Otty Urmy z kraje zápasu, který trefil břevno prázdné branky. „To je strašný, že jsem to nedal. Bude mě to mrzet hodně dlouho," kál se Urma.

Teplice se ale mohly prosadit z dalších dvou příležitostí po centrech z přímých kopů, ale Potočný s Lüftnerem namířili své hlavičky vedle, respektive nad.

„Neodehráli jsme špatné utkání, ale Plzeň ukázala kvalitu. Dostala se do jedné šance, kterou proměnila a vyhrála. My jsme si vytvořili čtyři podobné momenty, jenže bez efektu," povzdechl si teplický kouč Daniel Šmejkal.

Reklama

Související témata: