Hlavní obsah

Devět bodů po osmi kolech je málo, uznává Hora po prohře Teplic

Teplice

Hrát proti českému fotbalovému mistrovi je samo o sobě velkou motivací, která se i v probíhající sezóně ještě zvyšuje u hráčů, kteří prošli právě kádrem Viktorie Plzeň. Ofenzivní záložník Jakub Hora si přál v dresu Teplic sebrat favoritovi nějaký bod, což se však nepodařilo. „I přes porážku se chceme znovu dostat do první poloviny tabulky,“ podotkl Hora k ligovému podzimu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hora z Teplic na archivním snímku.

Článek

Několik sezón jste byl kmenovým hráčem Plzně, i když jste třeba hostoval v jiných týmech. Je pro vás souboj s bývalým klubem obzvlášť prestižní?

Nastoupili jsme proti dvojnásobnému mistrovi z posledních dvou let. Já jsem přímo v Plzni působil rok a půl a je jasné, že zápas proti ní namotivuje každého hráče jejího soupeře. Možná, že ještě víc to prožíval Martin Fillo, který pochází odtamtud a navíc je plzeňským odchovancem.

Výsledek 0:1 znamená, že Tepličtí potřetí v řadě nevyhráli.

Měli jsme uspět především v předešlém kole v Příbrami. Zápas jsme dobře rozehráli a necháme si dát vyrovnávací gól v 85. minutě a brankou z nastaveného času druhé půle prohrajeme. Celkově máme devět bodů, což je málo. Mohli jsme vytěžit lepší bilanci i doma s Mladou Boleslaví.

Podle statistik teplické mužstvo naposledy na domácím trávníku vybojovalo plný bodový zisk v lize v první polovině února 2016 proti Příbrami. Od té doby nezvítězilo na vlastním stadiónu už deset zápasů po sobě. V čem to vězí?

Pokud jde o podzim, potkalo nás nesmírně těžké vylosování. Mnohem náročnější, než jsme čekali. Doma jsme hráli s účastníky evropských pohárů - Spartou, Mladou Boleslaví, Slavií a Plzní a byly z toho dvě remízy s pražskými S.

A v dalším ligovém kole vás čeká rovněž pohárový zástupce z Evropské ligy Slovan Liberec.

Hlavně musíme dávat góly a prokázat svoji tvář směrem dozadu i dopředu. A vytvářet si šance. Nemíníme ustoupit od původních záměrů, podle nichž bychom se chtěli dostat do první poloviny tabulky.

Reklama

Související témata: