Hlavní obsah

Jablonec má nového šéfa z Nizozemska, Pelta dál drží většinový podíl

Jablonec
Aktualizováno

Fotbalový Jablonec má nového šéfa, kterým se stal Nizozemec André Leonardus Kruf. Majitel většinového balíku akcií Miroslav Pelta je nyní řadovým členem představenstva a jak tvrdí, nadále hledá pro svůj podíl kupce. O změnách ve vedení klubu rozhodla páteční valná hromada společnosti FK Jablonec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Pelta během utkání Jablonec - Sparta.

Článek

Ještě před ligovým duelem s Mladou Boleslaví došlo ke změnám ve vedení klubu. Novým předsedou představenstva je nyní André Leonardus Kruf, roli místopředsedy převzala Zdenka Truhlářová. Řadovými členy jsou Jaroslav Rezák a Miroslav Pelta, který v minulém období zastával roli místopředsedy.

Pelta, jinak také předseda Fotbalové asociace ČR, tak předal roli šéfa Jablonce do nizozemských rukou, dál však v klubu drží většinový podíl.

„S ohledem na zachování kontinuity zůstávám jen jako řadový člen představenstva bez samostatného podpisového práva, abych si zachoval poradní hlas v důležitých otázkách dalšího fungování klubu. Z časových důvodů jeho řízení ale musejí převzít jiní a jsem rád, že jsme našli pana Krufa, který má zájem stát v čele jabloneckého klubu," řekl po skončení valné hromady Pelta.

A co plánuje se svým většinovým podílem? „Jak jsem již avizoval na konci minulé sezóny, prvním krokem byla nutná změna v organizační struktuře klubu. K tomu nyní došlo a můj záměr s prodejem akcií stále trvá. Není to jednoduchá záležitost z obchodního i právně procesního pohledu a jednání stále probíhají," avizuje Pelta.

Kruf je ředitel loterijní společnosti Tipgames, podílel se na vzniku a řízení příbramské mládežnické akademie. Jako hráč působil v rezervním týmu Werderu Brémy a amatérské nizozemské reprezentace. V České republice podniká už několik let.

Reklama

Související témata: