Hlavní obsah

Příbramským zkazil radost z utkání Svátek

PŘÍBRAM

Konečně hrajeme doma, radovali se v Příbrami. Sluneční paprsky a vítr vyhnaly z trávníku vodu. Hřiště, které vypadalo v úterý hrozivě, se ve středu proměnilo v kvalitní, byť měkčí pažit. Také Litavka se uklidnila a zůstala ve svém korytě.

Článek

Marila také hrála s chutí a dvakrát nad Jabloncem vedla. Její ještě nedávno nepropustná obrana však připomínala chvílemi soubor statistů, s nímž si jablonečtí útočníci Jan Svátek a David Lafata dělali, co chtěli, a nakonec se postarali o dělbu bodů.

"To byl děs, co předváděli," burácel kouč domácích Pavel Tobiáš a chystal se obranné čtveřici důrazně promluvit do duší. "Tohle složení na podzim fungovalo. Měnit ho nebudu, ale musejí se probrat, obětovat se pro mužstvo a nehrát si na profesory," hřímal dál kouč.

"Jsem naštvaný. Konečně hrajeme doma, dáme dva góly a krátce na to inkasujeme," kroutil naštvaně hlavou nejlepší hráč domácích Jan Buryán.

Tolik šancí v utkání ještě nikdy neměl

"Měli jsme vyhrát, ale mohu za to i já. Ze čtyř šancí jsem měl jednu nebo dvě dát. Nikdy jsem tolika příležitostí v utkání nedostal," dodal.

Defenzivní záložník Jan Riegel dal svůj šestý gól v této sezóně a dotáhl se ke špičce ligových střelců. "Kanonýr ze mne nebude. Spíš mám štěstí, že mi to tam v téhle sezóně padá," odmítl střelecké ambice. "Dvakrát vedeme a necháme si pokaždé dát hloupý gól. Přitom potřebujeme hlavně doma bodovat, abychom se vyhnuli záchranářským starostem."

Dvaadvacetiletý odchovanec Sparty Jan Svátek, který se na Letné jevil jako nepotřebný, dostal od jabloneckého kouče Petra Rady poprvé šanci od začátku zápasu a odměnil se vynikajícím výkonem, podtrženým gólem a asistencí. "Dobře spolupracoval s Lafatou, udrží míč, dal gól a navíc byl při obranných standardkách naším nejlépe hlavičkujícím hráčem," pochválil mladíka jeho trenér.

"Zápas se mi povedl, ale měl jsem i štěstí, když se mi podařilo propasírovat míč do sítě. Dobře se mi hrálo s Davidem Lafatou," říkal skromně Jan Svátek. "Po první půli jsme mysleli na vítězství, ale vzhledem k vývoji utkání, kdy jsme dvakrát prohrávali, jsme za bod rádi. Škoda ale jedné mojí šance. Možná jsme tu mohli opravdu vyhrát," dodal.

Reklama

Související témata: