Hlavní obsah

Zlín ztratil, ligu vede Mladá Boleslav. Mešanovič opět hrdinou Slavie

dos, škvSport.cz
Aktualizováno

Čtyři zápasy nabídl sobotní program 9. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy. Mladá Boleslav díky Klobásově trefě v závěru porazila Duklu 1:0 a je v tabulce první. Až dosud vedoucí Zlín totiž hostil Jablonec a zachránil jen remízu 2:2. Poslední Příbram prohrála se Slováckem 0:1. Slavia vyhrála nad Karvinou 1:0, vítězný gól vstřelil stejně jako před týdnem v derby se Spartou Mešanovič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Muris Mešanovič (vlevo) se raduje ze své branky proti Karviné. Gratuluje mu k ní Josef Hušbauer.

Článek
Fotogalerie

Středočeši se minimálně na hodinu a půl vyhoupli na první příčku tabulky. V duelu s Duklou přitom neoslnili, hosté měli víc šancí. Jenže je neproměnili, a tak je Klobása v závěru potrestal. Pražané tedy pod trenérem Hynkem poprvé prohráli.

Po polovině podzimu senzační lídr Zlín hájil svou pozici v duelu s klopýtajícím Jabloncem. A na výhru Mladé Boleslavi zareagovat nedokázal. Jen se tak potvrdilo, že pro Ševce jde o neoblíbeného soupeře, s nímž z předchozích čtyř zápasů získal jen bod. Severočeši vedli už 2:0 a sahali po třech bodech. Zlín dvěma góly v závěrečné desetiminutovce aspoň vyrovnal, víc už ale nestihl. Jablonec tak již sedm kol po sobě nezvítězil.

Poslední Příbram hrála důležité utkání se Slováckem, na které se v případě výhry mohla bodově dotáhnout. Vytoužené bodové injekce se však nedočkala, zápas jediným gólem v 80. minutě rozhodl hostující Ťok. Středočeši tak zvítězili v jediném z posledních 17 kol...

Minulý týden se stal slávistickým hrdinou, když jako střídající hráč rozhodl vítězným gólem derby se Spartou, nyní fanoušci červenobílých velebí Murise Mešanoviče znovu. Bosenský forvard totiž v zápase s Karvinou přišel na trávník až v 59. minutě, za necelých dvacet minut však střelou bodlem zajistil sešívaným výhru 1:0.

Pražané tak v Edenu neprohráli potřinácté za sebou a v tabulce se bodově dotáhli na čtvrtou Spartu.

Program 9. kola:
Pátek
Jihlava - Bohemians 0:2
Sobota
Mladá Boleslav - Dukla 1:0
Branka: 84. Klobása
Zlín - Jablonec 2:2
Branky: 84. a 87. Harba - 38. vlastní Harba, 70. Mihálik
Příbram - Slovácko 0:1
Branka: 80. Ťok
Slavia - Karviná 1:0
Branka: 77. Mešanovič.
Neděle
14:30 Brno - Sparta
17:00 Liberec - Teplice
20:00 Plzeň - Hradec Králové

Reklama