Hlavní obsah

Plzeň rozdrtila Votroky a jde na první příčku, Sparta ztratila v Brně

Praha
Aktualizováno

Fotbalová ePojisteni.cz liga má po 9. kole nového vedoucího. Mistrovská Plzeň hladce přehrála Hradec Králové 4:1 a díky většímu počtu vstřelených gólů předstihla Mladou Boleslav. Sparta znovu ztratila body, tentokrát v Brně. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, domácí Hyčka nakonec v nastavení stanovil remízu 3:3. Sparta ztrácí na první místo šest bodů. Liberec porazil Teplice 2:0.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michael Krmenčík z Plzně ničil Hradec Králové.

Článek
Fotogalerie

Plzeň si nenechala ujít možnost vyhoupnout se na první příčku. Votroky položila na lopatky třemi góly již do poločasu a hladká výhra 4:1 jí na chlup stačí k tomu, aby díky většímu počtu vstřelených gólů předstihla dosud vedoucí Mladou Boleslav. Votroci jsou pro Viktorii oblíbeným soustem. Porazila je v posledních devíti ligových zápasech, doma navíc pětkrát za sebou při skóre 18:2...

Letenské nadále vede mladý kouč Holoubek, který pochopitelně chtěl navázat na velkolepou čtvrteční výhru nad Intrem Milán. Zápas v Brně však jeho tým k vítězství nedotáhl, přestože Zbrojovka v dramatickém duelu zahodila penaltu (Řezníček) a hostující Pulkrab dvě minuty před koncem strhl vedení na stranu Sparty. Brněnský Hyčka nakonec ve druhé minutě nastavení z ofsajdového postavení vyrovnal a gól platil... Pražané tak nevyhráli již čtyři kola.

Liberecký tým je po epidemii a karanténě. Ve čtvrtek se hráči vyšťavili v nešťastném duelu se Soluní, a tak bylo otázkou, kolik sil mají pro ligový duel s Teplicemi. Našli jich dostatek, aby teprve podruhé v ligové sezóně zvítězili. Zápas rozhodli během čtyř minut, když se trefili Folprecht a Breite.

Program 9. kola:
Pátek
Jihlava - Bohemians 0:2
Sobota
Mladá Boleslav - Dukla 1:0
Branka: 84. Klobása
Zlín - Jablonec 2:2
Branky: 84. V. Vukadinovič, 87. Harba - 38. vlastní Harba, 70. Mihálik
Příbram - Slovácko 0:1
Branka: 80. Ťok
Slavia - Karviná 1:0
Branka: 77. Mešanovič
Neděle
Brno - Sparta 3:3
Branky: 4. Michal Škoda, 80. Přichystal, 90.+2 Hyčka - 34. Mazuch, 42. Dočkal, 88. Pulkrab
Liberec - Teplice 2:0
Branky: 56. Folprecht, 60. Breite
Plzeň - Hradec Králové 4:1
Branky: 40. a 53. Krmenčík, 31. Hejda, 43. vlastní Chleboun - 83. Schwarz

Reklama